Mnenje Leonora Dacar

Objavljeno: 15.01.2020


Letos poleti je najstarejša hči v hišo pripeljala ljubkega mladička pasme Novofundlandec. Neizmerna sreča. Je bil pa naš mladiček že od samega prihoda v naš dom zelo počasen, len, ni se mu dalo vstajati, na sprehod je šel le s priboljški, pa še to le do potoka…Vsi so nam govorili, da je tako, ker ima pes ogromno dlake in mu je neizmerno vroče in da je to povsem nekaj drugega kot doga (ta pasmo smo imeli prej) in smo verjeli.


Pred terapijo

 

Po terapiji z Proartleg maxy, Proartleg junior and Multiadapt

 

Ko pa je postalo manj vroče in bi mogel biti naš Baku živahen, pa je pričel šepati najprej na zadnjo in kasneje na prvo tačko. V tem času smo nekajkrat obiskali veterinarja, ki nam je dejal, da je vse posledica hitre rasti in da naj pazimo na prehrano in dal nam je vitamine. In tu je bil že prvi problem…vsak je zagovarjal svoje, eni brikete, drugi meso, tretji kombinacijo vsega.., bili smo popolnoma zbegani, stanje pa se ni nič izboljševalo.


Tako smo odšli k ortopedu za pse in doživeli šok. Baku je imel vnetje pokostnice (hitra rast) in displazijo kolka.. Šok.. Veterinar je priporočal operacijo. Nama pa so misli begale sem in tja.. ali bo potem ok, kakšna operacija, kakšne so možnosti, koliko časa bo »trpel«… vse kar smo si želeli je da imamo družinskega člana, ki bo nam in otrokom v vrtcu v veselje in bo naš sopotnik.


In v vsej zmedi sem prosila za pomoč gospo Ksenijo, s katero sva stike navezali že tekom leta. Gospa Ksenija nam je že ob nakupu mladička priporočala dodatke, ki naj bi jih dodajali Bakuju, vendar smo kar menili, da jih ne potrebuje (neskončna zmota). Poslali smo ji slike rentgena, in posnetke na katerih se je videlo kako naš Baku šepa. Posvetovala se je s svojim možem (veterinar) in s svojo ekipo in nam priporočala kaj in kako naj določene dodatke doziramo našemu mladičku. Tako smo mu pričeli dodajati ProArtLeg maxy, ProArtLeg junior in MultiAdapt.

 

Naš Baku je po dobrem tednu nehal šepati. Neverjetno! Srečni do nebes in nazaj! In ne tukaj ni bil konec. Naš Baku, ki se mu ni dalo vstati, igrati, teči je popolnoma drug kuža. Je poln energije, vedno pripravljen za igro, aktiven, igriv…v eni besedi zdrav pes. Z gospo Ksenijo smo tedensko v stikih, ko ji pošljem posnetke hoje, vstajanja, igre…

 

Njegova hoja, tek sta sproščena, usklajena in nič več robotska, kot je bilo prej.

 

Sedaj mu od vseh dodatkov dajemo le ProArtLeg Maxy in tega mu bomo dodajali do enega leta, potem pa le občasno. Poleg vseh nasvetov glede dodatkov, si je gospa Ksenija nesebično vzela čas, da sva vso zadevo večkrat predebatirali in se skupaj odločali, poleg tega pa nam je ogromno svetovala tudi glede prehrane, izbire briketov in prigrizkov in vse skupaj deluje kot nepredstavljiva celota, ki je našega Bakuja rešila pred operacijo in mu dala polno aktivno življenje.

 

Ko sva bili prvič v stiku sem v hecu dejala, da z veseljem pridem v Milano na kavo, če bo Baku ok. in ta del dogovora moram še izpolniti.

 

Nikoli se ne bom mogla v svojem imenu in imenu celotne družine, ter vseh otrok v vrtcu, katerim je Baku njihov prijatelj dovolj zahvaliti za vse kar ste naredili za nas. Zato prosim vse, ki boste brali tale zapis, da ga delite v čim večjem številu, da bodo imeli lastniki tudi možnost vedeti, da imamo v Sloveniji odlično spletno trgovino z res kvalitetnimi izdelki in tim, ni samo strokoven, pač pa je tudi razumen in naravnan k iskanju skupne rešitve, ki bo najboljša za vse.

 

Kot sem že dejala mi je gospa Ksenija že ob nakupu svetovala kaj naj dodajamo in se za to nismo odločili in ko sem jo prosila za pomoč, bi mi lahko za lahkoto rekla, saj sem vam to že povedala v štartu. NE! Ne, vzela si je čas, za iskanje rešitve, še vedno nam pomaga in nesebično deli svoje znanje in izkušnje v želji, da pomagamo vsaki živali živeti življenje vredno življenja.

 

Zahvala DOGOTEKI in gospe Kseniji Oseli Donati, Živi Oseli Šušterčič in gospodu Patrizio Donati.

 

Srčna hvala vsem! DOGOTEKA; ZAKON STE!

 

Leonora Dacar, Slovenija


Opomba Dogoteke: gospa ima privatni vrtec za otroke in Baku je z otroci vsak dan

 

 

Spletno mesto anonimno uporablja tehnične in analitične piškotke, da zagotovi najboljšo možno izkušnjo brskanja. Naše spletno mesto ne uporablja piškotkov za profiliranje. Samo z vašim izrecnim soglasjem uporabljamo Youtube oglaševalske piškotke, ki vam omogočajo ogled naših videoposnetkov. V spodnjem polju lahko podate soglasje za uporabo piškotkov Youtube (Oglaševalski piškotki) ali kliknete Sprejmi, če želite nadaljevati brskanje z uporabo samo tehničnih in analitičnih piškotkov. Če želite "Več informacij" o tem, kako piškotki delujejo in kako preprečiti njihovo namestitev, kliknite tukaj.