Sinergija narave in znanosti

dogoteka, dogoteka italia, cortiadapt

CortiAdapt®


Dietetična krmna mešanica za pse in mačke v tekoči obliki


NAMENJEN JE PODPIRANJU DERMALNE FUNKCIJE V PRIMERU DERMATOZE IN PREKOMERNEGA IZPADANJA DLAKE.

Indikacije

CortiAdapt® se lahko uporablja v prehrani psov in mačk.


33,45 € vključno z 9,5% DDV

30,55 € brez DDV

Rafinirano sončnično olje, rafinirano olje črnega ribeza *, ribje olje, divja vijolica – Viola tricolor v prahu*, semena črne kumine – Nigella sativa v prahu*.

ProRibes®* inovativna registrirana mešanica, sestavljena iz mešanice: rafiniranega olja črnega ribeza, prahu divje vijolice – viola tricolor in semen črne kumine - Nigella sativa.

POLINENASIČENE MAŠČOBNE KISLINE (OLJE SEMENA SONČNIC IN OLJE ČRNEGA RIBEZA)

Sončnično olje in olje iz semen črnega ribeza sta dober vir polinenasičenih maščobnih kislin (PUFA) iz omega-6 serije, zlasti obe vsebujeta dober odstotek linolne kisline. Je še posebej bogata z gama linolensko kislino, tokoferoli in fitosteroli. Polinenasičene maščobne kisline imajo posebne prehranske in funkcionalne lastnosti. Številne študije so pokazale, da je uporaba omega-3 in omega-6 PUFA lahko zelo koristna pri najpogostejših kožnih boleznih, kot so kot na primer dermatoze.

 • Ribje olje - nekatere študije so pokazale, da omega-3 maščobne kisline, med katerimi je ribje olje še posebej bogato, blagodejno vplivajo na kožo in dlako psov, zaradi česar je bolj sijoča. (Odzivi psov na prehranske omega-3 maščobne kisline John E Bauer)
 • Divja vijolica - znana tudi kot Viola Tricolor, vsebujejo flavonoide, saponine in sluzi, ki so koristne za spodbujanje normalnega delovanja kože.
 • Seme črne kumine (Nigella sativa) - imajo visoko hranilno vrednost: vsebujejo fiksna in eterična olja, beljakovine, alkaloide in saponine. Dokazano je, da je velik del biološke aktivnosti semen črne kumine, zlasti njenega blagodejnega delovanja na imunski sistem, timikinon, glavna sestavina eteričnega olja, ki pa je prisoten tudi v olju. (Farmakološke in toksikološke lastnosti Nigella sativa B. H. Ali Gerald Blunden).
Dnevni odmerek
psi in mačke manj kot 5 kg 1 ml
psi in mačke od 5 - 10 kg 2 ml
psi od 10 - 20 kg 4 ml
psi od 20 - 30 kg 8 ml
psi več kot 30 kg 12 ml

Pakiranje:

CortiAdapt® dopolnilna krmna mešanica v tekoči obliki za pse in mačke, plastenka 100 ml.

Namenjen je podpiranju dermalne funkcije v primeru dermatoze in prekomernega izpadanja dlake.


Način uporabe:

Apliciramo direktno v gobec živali ali v obrok hrane, glede na težo, dvakrat na dan 7-10 dni zapored.


Navodila za uporabo:

Aplicirajte peroralno glede na težo živali, dvakrat na dan do 2 mesecev.
Opozorila: Hranite izven dosega otrok. Samo za živali.
Pred uporabo ali pred podaljšanjem obdobja uporabe je priporočljivo, da poiščete nasvet veterinarja. Raven povišana linolna kislina (AL) in vsota eikosapentaenojske kisline (EPA) in dokozaheksaenojske kisline (DHA).

FAQ - pogosto zastavljena vprašanja

 • Kaj je Cortiadapt® in kdaj se lahko uporablja?
 • CortiAdapt® dopolnilna krmna mešanica v tekoči obliki za pse in mačke, plastenka 100 ml..


  PRIMEREN ZA OHRANJANJE ZDRAVE KOŽE IN DLAKE ŽIVALI

  Indikacije
  CortiAdapt® se lahko uporablja pri prehrani psov in mačk, da bi preprečili vnetja, ki se lahko pojavijo pri:
  + srbečem, nenormalnem, atopičnem dermatitisu in dermatitisu zaradi bolh
  + rinitisu
  + rinofaringitisu
  + konjunktivitisu
  + stomatitisu
  + imunskih motnjah (eozinofilni granulom mačke)
 • Kdaj se priproča uporaba CortiAdapta®?
 • CortiAdapta® se priporoča zaradi njegovega delovanja hranjenja in ojačanja živalske kože, zahvaljujoč v njem prisotnih rafiniranega olja črnega ribeza, prahu divje vijolice – viola tricolor in semen črne kumine - Nigella sativa, ki spodbujajo pravilno delovanje imunskega sistema; poleg tega prisotnost Viola Tricolor pomaga pri vzdrževanju normalne funkcije povrhnjice. Ekstrakti Ribes Nigrum in Nigella sativa so prav tako prisotni tudi v notranjosti mešanice Proribes® , ki v kombinaciji z Viola Tricolor dobijo sinergistično delovanje.
 • Kaj je Proribes?
 • ProRibes®* inovativna registrirana mešanica, sestavljena iz mešanice: rafiniranega olja črnega ribeza, prahu divje vijolice – viola tricolor in semen črne kumine - Nigella sativa.
 • Preberi več
 • Cortiadapt® želim uporabljati za svojo mačko. Tehta 3 kg, zato je priporočeni dnevni odmerek 1 ml. Ne razumem, ali moram dozirati 1 ml zjutraj in 1 ml zvečer ali 0,5 ml zjutraj in 0,5 zvečer?
 • Priporočeni dnevni odmerek je odmerek, ki je za žival varen in ima želeni učinek. Če je priporočeni dnevni odmerek 1 ml, se upošteva odmerek: 0,5 zjutraj in 0,5 zvečer. Tako žival dnevno prejme priporočeni dnevni odmerek izdelka.
 • Zakaj dietetična dopolnilna krmna mešanica CortiAdapt® ni primerljiva z izdelkom (ali prehranskim dodatkom), za katero je značilna ena sama učinkovina (monokomponenta)?
 • CortiAdapt® deluje prek skupine fitoterapevtskih snovi, ki ustrezno kombinirane med seboj pokrijejo potrebe za dobro stanje kože živali celovito in sicer v rangu 360 stopinj. V njem je namreč več aktivnih sestavin, kot so črni ribez, Nigella sativa in Viola tricolor, ki delujejo v sinergiji, ter tako zagotavljajo učinkovitost izdelka, ki ni primerljiva z vnosom ene same komponente.
 • Ali lahko uporabim CortiAdapt® tudi za mladiča?
 • Da, njegova formula je primerna tudi za mladičke.
 • Nenamerno zaužitje celotne embalaže izdelka
 • Opozarjamo vas, da je dobro, da neodprto embalažo hranite izven dosega otrok in živali, kot je navedeno v opozorilih na etiketah in škatlah. Največje tveganje v primeru, da pes zaužije celotno vsebino embalaže je, da lahko celo v naglici pogoltne koščke plastike, veliko bolj škodljive kot aktivne sestavine, ki jih vsebuje izdelek. Glede na variabilnost živali glede na telesno težo, pasmo in starost pa svetujemo, da se posvetujete z veterinarjem, ki bo v vašem primeru z natančnim poznavanjem psa lahko ocenil situacijo.
 • So Izdelki Dogoteka varni za mojega psa ali mačko?
 • Poudarjamo, da so v vseh naših dopolnilnih krmnih mešanicah aktivne sestavine, ki se uporabljajo v sestavi in aditivih, ustrezno odmerjane, da se zagotovi blagodejen učinek na žival, ne povzročajo neželenih učinkov ali kakršne koli toksičnosti. Sledijo evropskim smernicam Registra krmnih snovi (Feed Material register), v katerem so navedeni vsi naravni proizvodi, ki so dovoljeni na živalskem področju.

  Zato je priporočljivo slediti priporočenim dnevnim odmerkom.
 • Kaj so prehranski dodatki za posebne prehranske namene ali dietni prehranski dodatki?
 • Dietni prehranski dodatki lahko zadovoljijo določen prehranski namen živali, katerih funkcije (prebavni proces, absorpcija ali metabolizem) so spremenjeni bodisi začasno ali trajno v nepovratni obliki. Od vnosa te vrste prehranskih dodatkov imajo živali koristi, ker zadovoljujejo potrebe njihovega zdravstvenega stanja. Hrana za živali, namenjena za posebne prehranske namene, znana pod kratico PARNUTS (Dodatki za posebne prehranske namene), je urejena z Direktivo 2008/38 ES. V primerjavi s običajnimi prehranskimi dodatki je za prehranske dodatke, namenjene posebnim prehranskim namenom, natančno določena trditev, obdobje uporabe, kvalitativno-kvantitativni profil sestave, primeren za izpolnitev določenega prehranskega namena, in intervencija veterinarja pred uporabo ali v primeru podaljšanja obdobja uporabe.
 • Kaj če imam posebno vprašanje glede mojega ljubljenčka in potrebujem nasvet?
 • Kontaktirate nas lahko preko Facebook strani, Instagrama ali nam pišete na info@dogoteka.si

Mnenja uporabnikov


Maibuechen PETStore Nemcija

Spet uspešno zdravljenje z našimi izdelki DOGOteka :-)🎯


Mnenje Karmen Kelher

Standardni pudelj Kelka's Tiffany


Mnenje Dickemann

Skrbelo jo je za svojo 9-letno nemško ovčarko, ki je že nekaj časa izgubljala veliko dlake, predvsem okoli oči in nosu so se že videle lise brez dlake.


Hot Spot

Učinkovitost kombinacije 2 izdelkov Dogoteka - CortiAdapt in CortiAdapt Gel!


Cortiadapt

Še vedno menite, da naši naravni izdelki ne pomagajo?


Srbečica

Naša psička je 14 dni po kotitvi imela močno srbečico in je izgubila dlako.


100% VAREN NAKUP

Zagotavljamo vam 100% varen nakup na naši spletni strani

BREZPLAČNA POŠTNINA

ob nakupu nad 50 EUR

*brezplačna poštnina ob nakupu nad 50 eur (brez DDV)

SLEDITE SVOJI POŠILJKI

Pošta Slovenije

 Untitled Document
dogoteka
Spletno mesto anonimno uporablja tehnične in analitične piškotke, da zagotovi najboljšo možno izkušnjo brskanja. Naše spletno mesto ne uporablja piškotkov za profiliranje. Samo z vašim izrecnim soglasjem uporabljamo Youtube oglaševalske piškotke, ki vam omogočajo ogled naših videoposnetkov. V spodnjem polju lahko podate soglasje za uporabo piškotkov Youtube (Oglaševalski piškotki) ali kliknete Sprejmi, če želite nadaljevati brskanje z uporabo samo tehničnih in analitičnih piškotkov. Če želite "Več informacij" o tem, kako piškotki delujejo in kako preprečiti njihovo namestitev, kliknite tukaj.