Sinergija narave in znanosti

dogoteka, dogoteka italia, diagiar

DiaGiar®


Dopolnilna krmna mešanica za pse in mačke, zasnovana za ohranjanje normalnega fiziološkega zdravja črevesja. Njegova formulacija, bogata z eteričnimi olji, povezanimi z naravnimi izvlečki, prispeva k ohranjanju fiziološkega črevesnega zdravja, zahvaljujoč njihovim antiseptičnim, antidispeptičnim in antioksidantnim delovanjem.


PRIPOROČA SE ZA:

52,45 € vključno z 9,5% DDV

47,90 € brez DDV

Karakterizacijske sestavine na 1 tableto po 900 mg
Mešanica eteričnih olj 80,5 mg
- Cimet
- Tea Tree
- Česen
- Sivka
- Meta
29 mg
22,1 mg
9,8 mg
9,7 mg
9,7 mg
Poper (Piper nigrum) tit. 95% 3 mg
Bučno seme v prahu 125 mg
Mastika Chios 75 mg
Čebelarski stranski proizvodi 75 mg
Vitamin E (acetat) 50%. 5 mg
 • ESENCIALNA OLJA - imenovana tudi eterična olja, so organske, zelo dišeče snovi, ki jih dobimo z ekstrakcijo (običajno z destilacijo) iz zelišč in zdravilnih rastlin, imenovanih tudi "aromatičnih rastlin". Po ekstrakciji, so videti kot mastne, tekoče, hlapne in dišeče snovi, kot rastlina, iz katere prihajajo. Kljub temu, da se imenujejo "olja", imajo molekularno strukturo, ki se zelo razlikuje od običajnih rastlinskih olj, ki se uporabljajo v kuhinji. So snovi zapletene sestave, ki predstavljajo najbolj kraljevski del rastline, prisotne v obliki drobnih kapljic na cvetnih listih cvetov, v lupini plodov, v smoli, lubju dreves in v koreninah rastlin. Količina, ki jo rastlina vsebuje, je odvisna od vrste podnebja in vrste tal. Farmakološko gledano imajo eterična olja izključno baktericidno delovanje: imajo sposobnost ubijanja mikrobov1. Zaradi tega delovanja so EO-ji razdeljeni na: velike germicidne esence - z izjemnim in stalnim antibakterijskim delovanjem (npr. Šetraj, cimet, timijan); srednje germicidne esence - s spremenljivim antibakterijskim delovanjem (npr. bor, evkaliptus, sivka, geranij); germicidne talne esence - germicidno delovanje je odvisno od tal, v katerih se kalček razvije. Opravljajo tudi protivirusno, antioksidativno, spazmotsko in pomirjevalno funkcijo. Zato, ker imajo močno baktericidno delovanje je za eterična olja vzpostavljen Aromatični Indeks; le ta določa moč njihovega bakterijskega delovanja. Vrednost je med 0 in 1, bližje kot je 1, večja bo njegova moč. Vrednost AI se pripiše s preučevanjem aromatograma (ki primerja cono inhibicije zadevnega EO z cono EO z največjo baktericidno močjo).
 • ETERIČNO OLJE CIMETA - eterično olje cimeta izvira iz Cinnamomum zeylanicum, rastline iz družine Lauraceae; iz listov ga ekstrahiramo s parno destilacijo, pri čemer dobimo temno rumeno tekočino s pikantno in sladko dišavo. Glavne sestavine so: trans-cinamaldehid, cimet-aldehid, benzaldehid, feniletanol, borneol, evgenol, kumarin in cimetna kislina. Glede na surovino (listi ali lubje), iz katere je bilo pridobljeno eterično olje, se razmerje med dvema glavnima komponentama - evgenol in cinamaldehidom - bistveno razlikuje. V tem primeru je olje, pridobljeno iz listov, bogato z evgenolom (10-95%) in slabo s cinamaldehidom (1-5%). V različnih raziskavah je bilo dokazano, da ima eterično olje cimeta protimikrobne lastnosti proti bakterijam, kvasovkam in plesni. Njegova uporaba znotraj krme in dodatkov je varna, saj je razvrščena kot snov "GRAS" (Generally Recognized As Safe - snov, ki je splošno priznana kot varna). Zato ima antiseptične lastnosti, saj ima močno protibakterijsko delovanje širokega spektra; pravzaprav je za notranjo uporabo uporaben v primeru mikoze2, fermentativnega enterokolitisa3, driske, ki jo povzročajo črevesne okužbe in zajedavci.
 • TEA TREE ETERIČNO OLJE - eterično olje čajevca, znano kot Tea Tree oil, bledo rumeno, se pridobi iz listov vrste Melaleuca alternifolia, rastline iz družine Mirtaceae. Je spojina, ki je dobro znana po svoji uporabi v medicinskih in kozmetičnih namenih zaradi svojih antiseptičnih, protiglivičnih in protivirusnih lastnosti 4. Ta grm raste izključno na avstralski obali, poleg vodnih ogledal. Ime Melaleuca izhaja iz grške mèlas - črne in leukòs - bele, iz kontrasta med temno zelenim listjem in belim lubjem. Aboridžini so ga definirali kot "najbolj vsestranskega zdravilca narave"; dejansko je olje, prvotno pridobljeno iz zdrobljenih listov, avtohtono avstralsko pleme uporabljalo kot aromaterapično sredstvo za zdravljenje okužb. Kemično, je olje sestavljeno večinoma iz terpenskih ogljikovodikov (zlasti monoterpenov) in seskviterpenov, ki imajo značilnost, da so hlapni in aromatični ter z njimi povezani alkoholi. Sestavo olja, tako da se lahko šteje za Tea Tree oil, je leta 1996 uredila Mednarodna organizacija za standardizacijo (ISO); saj čeprav olje vsebuje več kot 100 spojin, ISO določa, da je prvih 15 (kot so na primer terpinene-4-ol, α in γ-terpinene, 1,8-cineol, α-pinene, limonen) tistih, ki so potrebne za dodelitev imena "Tea Tree Oil". Kot velja za celoten razred eteričnih olj, se za tea tree oil, antimikrobno delovanje5 večinoma pripisuje vsebnosti terpinena-4-ola; to je posledica sposobnosti denaturiranja beljakovin mikroorganizmov v citoplazemskih membranah.
 • GARLIČNO Eterično olje - česen (Allium sativum L.), vrsta iz družine Alliaceae, je doma v Srednji Aziji. Čebulice vsebujejo alinin, sulfoksidno spojino, ki daje značilno aromo in okus čebulic. Tako svež česen kot njegovo eterično olje se uporabljata v prehrambeni industriji kot naravna protimikrobna zdravila, arome in antioksidanti. Eterično olje, pridobljeno z destilacijo, vsebuje predvsem: dimetil trisulfid, dialil disulfid, dialil sulfid, dialil tetrasulfid, 3-vinil- [4H] -1,2 -ditiin, alil disulfid in metil alil trisulfid. Antimikrobna značilnost6 olja izvira iz različnih dialil sulfidnih derivatov, ki jih vsebuje; ti derivati nastanejo kot produkti transformacije alicina zaradi učinka toplote med destilacijo. Dejansko v žveplovih spojinah večje število žveplovih atomov povzroči večje protimikrobno delovanje; to pojasnjuje dober protimikrobni učinek česna7.
 • SIVKINO eterično olje - eterično olje, pridobljeno z destilacijo cvetočih vrhov Lavandula angustifolia, rastline iz družine Labiate. Sivka je eno najbolj priljubljenih in uporabljenih eteričnih olj; obstaja veliko botaničnih vrst, ki ustrezajo rodu Lavandula, a le nekatere se lahko štejejo za "zdravilne": Lavandula angustifolia, znana kot angleška sivka; L. stoechas, znan kot francoska sivka; L. latifolia, sredozemska sivka; in L. intermedia, ki je križanec med dvema vrstama. Različne sivke imajo skoraj enake tradicionalne uporabe in veliko podobnost med glavnimi kemičnimi sestavinami, ki vključujejo: linalil acetat, linalool, β-kariofil, trans-β-okimen, cis-β-okimen, lavandulil acetat in terpinen-4-ol . Linalol in linalil acetat sta najbolj prisotni spojini in prav njim pripisujemo večino značilnih lastnosti eteričnega olja. Predstavlja antibakterijsko, protiglivično, karminativno (sprostitev gladke mišice prebavil), protivnetno8, pomirjevalno aktivnost in je, lokalno, učinkovito pri opeklinah in pikih žuželk.
 • ETERIČNO OLJE MET - pridobljeno s parno destilacijo iz Mentha piperita, rastline iz družine Lamiaceae. Je eterično olje, ki je posebej bogato z mentolom (monoterpen, značilen za rastlino), z majhnimi količinami seskviterpenov; v glavnem sestoji iz: mentola (38,45%), mentona, 1,8-cineola in neo mentola. Izvaja različne koristne aktivnosti, vključno z: želodčno, karminativno, koleretično in antispazmodično delovanje; koristno v primeru meteorizma, napenjanja, prebavne motnje, kolitisa, driske, krčev, dispepsij in na splošno pri motnjah, povezanih s prebavnim sistemom. Ima odličen antibakterijski učinek; kot tudi ostala eterična olja, ima še posebej učinkovite baktericidne lastnosti, zlasti pri nevtralizaciji različnih bakterijskih sevov, proti stafilokoku in proteus vulgaris, ki sta vzrok za enterokolitis in okužbe sečil. Antioksidant in poleg tega velja za odlično zdravilo v primeru črevesnih zajedalcev, saj v kratkem času favorizira naravne izgon zajedavcev.
 • VITAMINI - so bioregulatorji velikega pomena, saj skupaj s hormoni predsedujejo razvoju vseh fizioloških procesov, neposredno in posredno prek encimskih mehanizmov. Glede na topnost jih uvrščamo med maščobno topne (shranjene v jetrih, predstavljajo rezervo za telo), ki se raztapljajo v maščobah in v nepolarnih topilih in v vodi topne (v telesu se ne nabirajo, zato je nujno, da jih vsak dan vnašamo s prehrano) ki se raztopijo v vodi in v polarnih topilih. Vsi vitamini so odgovorni za specifična opravila in njihovo pomanjkanje lahko povzroči motnje v delovanju in / ali disfunkcijo v telesu.
 • VITAMIN E - vitamin, topen v maščobi (α-tokoferol), zelo pogost v rastlinskem svetu; medtem ko je v živalskih tkivih vitamin E vsebovan v majhnih odmerkih. Je najbolj razširjen in pogost med vitamini ter ima antioksidativne lastnosti, bori se proti prostim radikalom in spodbuja obnovo celic. V resnici velja za fiziološki antioksidant "par excellence", ki ščiti vitamin A in nasičene in nenasičene maščobne kisline pred pojavi samooksidacije. Ta vitamin sodeluje tudi v sintezi in presnovnih procesih; ima lastnosti površinsko aktivnih snovi in je ključnega pomena za genezo številnih encimov in koencimov, za sintezo askorbinske kisline in nukleinskih kislin. Prav tako lahko poveča toleranco telesa na strupene snovi.
 • RASTLINSKI IZVLEČKI - dandanes se zelišča in zdravilne rastline uporabljajo za ohranjanje dobrega počutja ljudi in živali; uporabljamo jih lahko kot take v kuhinji, kot začimbe; pri pripravi zeliščnih čajev ali obdelane s posebnimi postopki za proizvodnjo prehranskih dopolnil, veterinarskih, kozmetičnih in drugih izdelkov. Za vsako zdravilno rastlino se del, ki se uporablja (listi, cvetovi, semena, lubje, korenine itd.), imenuje "droga". Droga vsebuje fitokompleks, to je niz učinkovin, ki so značilne za rastline, ki jih ni mogoče pridobiti s kemično sintezo. Sinergično delo aktivnih sestavin fitokompleksa zagotavlja rastlini vrsto istočasnih aktivnosti, ki jih posamezna komponenta ne poseduje.
 • POPER - pri določeni predelavi plodov (zrna so pobrana tik preden dozorijo, pustijo, da fermentirajo in se posušijo, dokler ne dobijo značilnega skrhanega in črnega videza) piper nigrum, rastline družine Piperaceae, ki izvira iz Indije , dobimo črni poper, široko uporabljano in znano začimbo. Kemično aktivna in najpomembnejša snov začimbe je piperin, alkaloid, zaradi katerega je poper odlično poživilo, tonik, spodbuja prebavo in s spodbujanjem izločanja želodčnih sokov olajša prebavni proces tako, da olajša absorpcijo hranil (koristno za pridobitev največje koristi od zaužite hrane). Vsebuje tudi številne mineralne soli, kot so kalij, kalcij, magnezij, fosfor, železo, mangan, cink, baker, selen in jod ter vitamine, kot so E, A in nekateri iz skupine B. Številne vrste Piper se uporabljajo tudi za zdravljenje parazitskih in protibakterijskih bolezni9.
 • BUČNO SEME - bučna semena, zbrana iz nekaterih rastlin iz družine Curcubitaceae, so pomembna zaradi svojih razgliščevalnih lastnosti. Sestavljene so iz maščob (približno 40-50%), ki vsebujejo esencialne maščobne kisline, kot je alfa linoleinska kislina (omega-6); iz ogljikovih hidratov (24%) in beljakovin (30-37%), s prisotnostjo vseh 9 esencialnih aminokislin. Lipidni del semen vsebuje tudi visoke koncentracije bioaktivnih sestavin, kot so: fitosteroli, karotenoidi, tokoferoli in fenolne spojine; imajo antioksidativno delovanje in igrajo pomembno vlogo pri zmanjšanju peroksidacije lipidov in pri vzdrževanju fiziološkega imunskega počutja10. Poleg tega so bogati z bistvenimi mikroelementi, kot so K, Na, Cr, Mg, Zn, Cu, Mo in Se. Zelo visoka je tudi vsebnost vitamina E, predvsem pa cucurbitina, dragocene aminokisline z zdravilnimi, protivnetnimi in predvsem razgliščevalnimi lastnostmi. Učinkovito razgliščevalno delovanje se izvaja z odstranjevanjem parazitov s črevesnih sten in tako olajša njihovo naravno izločitev.
 • CHIOS MASTIKA - je oljna smola, pridobljena iz naravnega eksudata rastline Lentisco, Pistacia Lentiscus, ki pripada družini Anacardiacee. Z zarezom lubja je mogoče v balzamskem obdobju (pomladi) nabirati izloček, ki se strdi v vozlih ali solzah, prozoren in rumen, z značilnim balzamičnim vonjem in grenko-kislim okusom. Smola vsebuje predvsem eterično olje (vsebuje: alfa-pinene, beta-pinene, beta-mircen), masticino (grenka snov), tanine, mastikonsko kislino, masticoresine, masticinsko kislino in triterpenski alkohol. Ima protivnetne, antibakterijske in antioksidativne lastnosti11. Je protivnetna: mastna smola se uporablja za pomiritev vnetja želodčnega trakta in za zaščito želodčnih celic. Koristni antiseptik: ima razkužilno in antibakterijsko delovanje, koristno za bolezni, predvsem ustne votline. Končno antioksidant, zahvaljujoč prisotnosti monoterpenov, ki delujejo kot scavenger prostih radikalov.
 • ČEBELARSKI STRANSKI PROIZVODI - različni proizvodi panja, ki nastanejo pri delu čebel, običajno vključujejo: med, propolis, cvetni prah, matični mleček in voske. Gre za različne snovi, ki imajo na splošno rastlinski izvor; nekatere se nato obogatijo z različnimi obdelovalnimi procesi ali celo z samo prebavo čebel (na primer propolis). Biološke aktivnosti, ki se priznavajo čebeljim proizvodom, se pripisujejo predvsem pomembni vsebnosti fenolnih spojin (zlasti flavonoidov). Fenolne spojine so v različnih oblikah glavne komponente, ki so odgovorne za funkcionalne lastnosti, povezane s številnimi živili, kot so antioksidativni, antibakterijski, protivirusni, protivnetni in kardio-zaščitni učinki. Med ta živila lahko uvrstimo izdelke panjev, ker vsebujejo fenolne spojine, ki jih čebele zbirajo iz rastlin, iz katerih so nabrale nektar12.

Viri: 1 Essential Oils as Antimicrobial Agents-Myth or Real Alternative? - Molecules - 5 June 2019, Volume 24. Author: Katarzyna Wińska, Wanda Mączka, Jacek Łyczko, Małgorzata Grabarczyk, Anna Czubaszek, Antoni Szumny. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6612361/ 2 Comparison of antifungal activity of essential oils from different plants against three fungi. - Food and Chemical Toxicology - December 2019, Volume 134. Author: Fei Hu, Xiao-Fang Tu, Kiran Thakur, Fan Hu, Xiao-Li Li, Ying-Shuo Zhang, Jian-Guo Zhang, Zhao-Jun Wei. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31533060 3 Effect of cinnamon essential oil on gut microbiota in the mouse model of dextran sulfate sodium-induced colitis. - Microbiology and Immunology - 09 October 2019. Author: Ai‐li Li, Wei‐wei Ni, Qi‐min Zhang, Ying Li, Xin Zhang, Hong‐ yan Wu, Peng Du, Jun‐cai Hou, Yun Zhang. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/31595527 4 Melaleuca alternifolia (Tea Tree) Oil: a Review of Antimicrobial and Other Medicinal Properties. - Clinical microbiology reviews - January 2006 - Volume 19, pp 50-62. Author: Carson C.F., Hammer K.A., Riley T.V. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1360273/ 5 A comparative study of antibacterial and anti-inflammatory effects of mouthrinse containing tea tree oil. - ORAL & implantology - April 2017, Volume 10, pp 59-70. Author: C. Salvatori, L. Barchi, F. Guzzo, M. Gargari. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5516420/ 6 Insecticidal activity of garlic essential oil and their constituents against the mealworm beetle, Tenebrio molitor Linnaeus. - Scientific reports - April 2017, Volume 7. Author: Plata-Rueda A, Martínez LC, Santos MHD, Fernandes FL, Wilcken CF, Soares MA, Serrão JE, Zanuncio JC. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5397855/ 7 Chemical Composition, Antibacterial and Antioxidant Activities of Six Essentials Oils from the Alliaceae Family. - Molecules - December 2014, Volume 19. Author: : Mnayer D, Fabiano-Tixier AS, Petitcolas E, Hamieh T, Nehme N, Ferrant C, Fernandez X, Chemat F. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6271055/ 8 Effect of Lavender (Lavandula angustifolia) Essential Oil on Acute Inflammatory Response. - Evidence-based complementary and alternative medicine - March 2018. Author: Cardia, Gabriel Fernando Esteves et al. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5878871/ 9 Piper Species: A Comprehensive Review on Their Phytochemistry, Biological Activities and Applications. - Molecules - April 2019, Volume 24. Author: Salehi B, Zakaria ZA, Gyawali R, Ibrahim SA, Rajkovic J, Shinwari ZK, Khan T, Sharifi-Rad J, Ozleyen A, Turkdonmez E, Valussi M, Tumer TB, Monzote Fidalgo L, Martorell M, Setzer WN. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6479398/#B22-molecules-24-01364 10 Medicinal bioactivites and allergenic properties of pumpkin seeds: review upon a pediatric food anaphylaxis case report. - European Annals Allergy and Clinical Immunology. - November 2017, Volume 49, pp 244-251. Author: C.Chatain, I.Pin, P.Pralong, J.P.Jacquier, M.T.Leccia. Link: http://www.eurannallergyimm.com/cont/journals- articles/522/volume-medicinal-bioactivites-allergenic-properties-pumpkin-1433allasp1.pdf 11 Antioxidant and Anti-Inflammatory Properties of Mastiha: A Review of Preclinical and Clinical Studies. - Antioxidants - July 2019, Volume 5. Author: Papada E, Kaliora AC. Link: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6681034/ 12 Functional Properties of Honey, Propolis, and Royal Jelly. - Journal of Food Science. - November 2008, Volume 73, pp R117-R124. Author: M. Viuda‐Martos, Y. Ruiz‐Navajas, J. Fernández‐López, J.A. Pérez‐Álvarez. Link: https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1111/j.1750-3841.2008.00966.x

Tabela 900 mg
Mačke 1/4 tablete
Psi od 5 do 10 kg 1/2 tablete
Psi od 10 do 20 kg 1 tableta
Psi od 20 do 30 kg 2 tableti
Psi od 30 do 40 kg 2 1/2 tablet
Psi nad 40 kg 3 tablete

Pakiranje:

60 tablet po 900 mg


Možna variacija barve je značilna za formuacijo in je povezana s prisotnostjo rastlinskih derivatov.


Način uporabe:

Tablete dajte neposredno v usta ali sesekljajte v želeno hrano. Dnevni obrok dopolnite z običajno hrano. Vedno pustite na voljo svežo vodo.

FAQ - pogosto zastavljena vprašanja

 • Ali je priporočljivo uporabljati DiaGiar® po diagnozi z Giardijo in ga povezati z zdravljenjem z zdravili, ki jih predpiše veterinar?
 • Da to je idealna uporaba naše dopolnilne krmne mešanice. DiaGiar® je indiciran skupaj z zdravilom (ki se ga daje po nasvetu veterinarja), dokler pozitivnost na giardijo ne izgine. V primeru uporabe brez zdravila bo zdravljenje daljše, in sicer dokler pozitivnost ne izgine.
 • Ali lahko uporabljam DiaGiar® pri brejih psicah?
 • DiaGiar® vsebuje esencialno česnovo olje in to olje lahko spremeni okus mleka. Ko je psica breja, se je začel postopek proizvodnje mleka in ta okus lahko ostane. Lahko se zgodi, da novo skoteni mladički zaradi močnega okusa zavrnejo materino mleko. Drugače je izdelek varen za brejo psico.
 • Kaj je glavna razlika med DiaGiar®jem in LactoAdaptom?
 • LactoAdapt® in DiaGiar® v primerjavi
  Oba izdelka se osredotočata na črevesno zdravje psov in mačk; prvi je specifičen za motnje, ki prizadenejo črevesno floro (torej tiste bakterije, ki so naravno prisotne v organizmu) živali in s tem povezane težave, kot so disbioza, driska itd.; medtem ko je drugi bolj povezan s tistimi, ki veljajo za "neželene goste", kot so črevesni zajedavci, in pomaga pri njihovem izločanju. Zlasti Lactoadapt je dopolnilna hrana, ki se priporoča predvsem za zmanjšanje akutnih motenj črevesne absorpcije, med akutno drisko in poznejšimi obdobji rekonvalescence. To je izdelek, uvrščen med Parnut, zato lahko prehrani poleg preproste prehranske vrednosti dodeli posebne zdravstvene učinke. V tem primeru gre za izdelek, ki vsebuje tiste surovine, koristne za vzdrževanje in / ali ponovno vzpostavitev ravnovesja črevesnega mikrobiota; je v resnici pripravljen s sestavino prebiotika (FOS) in probiotika (Enterokok), ki v povezavi s prisotnimi vitamini izvajata svoje ciljno in blagodejno delovanje na črevesje. DiaGiar® je tudi dopolnilna hrana za dobro stanje črevesja; vendar deluje, za razliko od drugega izdelka, ne neposredno na floro, ki prebiva v črevesju, ampak je njegovo delovanje usmerjeno v tiste, ki so lahko bakterije in / ali zajedavci, ki niso zaželene za zdravje živali. Formulacija DiaGiar® z mešanico eteričnih olj (cimet, čajevca, česen, sivka in meta) in rastlinskih izvlečkov (poper, bučna semena, mastika kiosov, stranski proizvodi iz čebelarstva) z antiseptičnim in antioksidativnim delovanjem zato pomaga, da zdravi prebavila, če jih destabilizirajo zunanji patogeni.
 • Preberi več
 • Razlika med česnovim esencialnim oljem in surovim česnom - pri dodajanju psom
 • Eterično olje česna, ki smo se ga odločili uporabiti v izdelku DiaGiar®, vsebuje visoke koncentracije učinkovin "skoraj" čistih proti zajedalcem. Če želimo dobiti enako količino aktivnih sestavin s surovim česnom, moramo vnesti ogromne količine, s celotnim naborom lastnih aktivnih sestavin česna, vključno z veliko količino anemikantov, ki bi lahko resno škodile pasjemu zdravju.
 • Kdaj je priporočljivo uporabljati DiaGiar®? Kako dolgo naj ga uporabljam?
 • DiaGiar® je indiciran pri okužbah z giardijo. DiaGiar® je treba dajati skupaj z zdravilom, dokler pozitivnost na giardijo ne izgine. V primeru uporabe brez zdravila bo zdravljenje daljše, in sicer dokler pozitivnost ne izgine (tudi več mesecev). Kot preventivno je priporočljivo, da ga dajemo ciklično, zlasti na območjih z veliko prisotnostjo giardije in v spomladansko-poletnih obdobjih.
 • Zakaj je moj pes še naprej pozitiven na giardijo?
 • Ponavljajoče se okužbe z giardijo
  Tako veliko strank prihaja k nam s ponavljajočimi se težavami z okužbo z giardijo svojega psa. Poudariti želimo, da to ni odpornost na zdravila, ampak pojav stalne ponovne okužbe iz okolja, saj Giardia ne povzroča trajne imunosti. Eden najpomembnejših konceptov v primeru Giardie je, da pražival živi kot oportunist v pacientovem črevesju, zato je njegov naravni habitat sobivanje s črevesno bakterijsko floro. DiaGiar® s svojo posebej preučeno sestavo ustvarja neugoden življenjski prostor za parazita. Kot veljavno terapevtsko podporo priporočamo tudi uporabo prebiotikov in probiotikov, ki jih vsebuje Lactoadapt.
 • Nenamerno zaužitje celotne embalaže izdelka
 • Opozarjamo vas, da je dobro, da neodprto embalažo hranite izven dosega otrok in živali, kot je navedeno v opozorilih na etiketah in škatlah. Največje tveganje v primeru, da pes zaužije celotno vsebino embalaže je, da lahko celo v naglici pogoltne koščke plastike, veliko bolj škodljive kot aktivne sestavine, ki jih vsebuje izdelek. Glede na variabilnost živali glede na telesno težo, pasmo in starost pa svetujemo, da se posvetujete z veterinarjem, ki bo v vašem primeru z natančnim poznavanjem psa lahko ocenil situacijo.
 • Ali so izdelki Dogoteka varni za mojega psa ali mačko?
 • Aktivne sestavine uporabljene v vseh naših dopolnilnih krmnih mešanicah, so uporabljene v točno določeni sestavi, ustrezno odmerjeni, da zagotovijo blagodejni učinek na žival, ne povzroča stranskih učinkov ali kakršne koli toksičnosti. Upoštevamo stroge EVROPSKE smernice registra krmnih surovin, ki navaja vse naravne proizvode, dovoljene na živalskem polju. Priporočljivo je upoštevati priporočene dnevne obroke.
 • Kaj pa, če imam točno določeno vprašanje o svojem ljubljenčku in potrebujem osebni nasvet?
 • Lahko nas kontaktirate na Facebooku, Instagramu ali nam pišete e-pošto na info@dogoteka.si

Mnenja uporabnikov


Mnenje Ga. Fischer

Simba se je lani okuzila z Giardijo. Nobeno veterinarsko zdravljenje ni pomagalo.


Ruby

Ta lepotica nas je kontaktirala zaradi težav s črevesjem, kjer se je blato čez dan spremenilo iz trdega v mehko.


Mnenje Sabina

Spomladi smo v družino sprejeli 6 mesečnega mešančka.


gospa Bittner

Vita se je okužila z Giardijo kot mladič, potem ko je na sprehodu pila vodo iz luže.


Mnenje Jürgen Janke

G. Janke me je kontaktiral na priporočilo športnega kolega, saj je imel Osko, star 5 mesecev, pomembne prehranske težave.


Terapija Diagiar

Moj psiček je bil pozitiven na giardijo. Živim v središču mesta in grem s psom v park vsak dan.


100% VAREN NAKUP

Zagotavljamo vam 100% varen nakup na naši spletni strani

BREZPLAČNA POŠTNINA

ob nakupu nad 50 EUR

*brezplačna poštnina ob nakupu nad 50 eur (brez DDV)

SLEDITE SVOJI POŠILJKI

Pošta Slovenije

 Untitled Document
dogoteka
Spletno mesto anonimno uporablja tehnične in analitične piškotke, da zagotovi najboljšo možno izkušnjo brskanja. Naše spletno mesto ne uporablja piškotkov za profiliranje. Samo z vašim izrecnim soglasjem uporabljamo Youtube oglaševalske piškotke, ki vam omogočajo ogled naših videoposnetkov. V spodnjem polju lahko podate soglasje za uporabo piškotkov Youtube (Oglaševalski piškotki) ali kliknete Sprejmi, če želite nadaljevati brskanje z uporabo samo tehničnih in analitičnih piškotkov. Če želite "Več informacij" o tem, kako piškotki delujejo in kako preprečiti njihovo namestitev, kliknite tukaj.