DOGOjunior®

Predstavitev

dogojunior, dogoteka, blogoteka

Dopolnilna krmna mešanica v tabletah za pse in mačke v fazi rasti. Izboljšana formula z dodatkom RIBEGA OLJA.


PRIPOMORE K SKLADNEMU RAZVOJU KOSTI IN SKLEPOV PSOV IN MAČK V DOBI RAZVOJA


Cena: 35,46 €vključno z 9,5% DDV
Cena: 32,38 € brez DDV

Dodaj v košarico Več o produktu

Značilnost sestavin

Sestava


Aktivne sestavine

Izdelki, pridobljeni s preoblikovanjem zelišč (prah Equisetum arvense L. 10%, prah Laminaria digitata 5%, prah spirulina maxima 4%), glukozamin sulfat (iz živalskega tkiva) 10%, hondroitin sulfat (iz prašiča) 10%, maltodekstrin, hidrolizati živalskih beljakovin (iz perutninskih jeter), magnezijeva sol stearinske kisline, 1% ribjega olja, 1% perna canaliculus v prahu.

Z DODATKEM RIBNEGA OLJA.
Izboljšana formula z dodatkom RIBEGA OLJA.
Vsebuje ribje olje, dobro znan vir nenasičenih maščobnih kislin iz omega 3 serije. Polinenasičene maščobne kisline so molekule, sestavljene iz ogljikove verige s končno karboksilno skupino in končno metilno skupino. Ogljikova veriga ima tako preproste kot dvojne vezi, nenasičene dele.
Omega 3 maščobne kisline, kot tudi omega 6, so opredeljene kot esencialne maščobne kisline, ker jih telo ne more sintetizirati, zato jih je treba nujno jemati s prehrano. Večkrat nenasičene maščobne kisline, zlasti EPA in DHA, imajo znane zdravstvene lastnosti, predvsem blagodejno delovanje na ravni srčnega delovanja, krvnega tlaka in ravni holesterola v krvi.


INDIKACIJE

Spodbuja skladen razvoj kosti in sklepov psov in mačk v fazi rasti in razvoja.Karakteristične sestavine 1 tableta 1 g
Hondroitin sulfat (iz prašiča) 100 mg
Glukozamin sulfat (iz morskih rakov) 100 mg
Equisetum arvense L. 100 mg
Laminaria Digitata 50 mg
Spirulina Maxima 40 mg
Perna Canaliculus 10 mg
L-glutaminska kislina 50 mg
Selen 52,5 mcg
C vitamin 60 mg

Več o produktu

 • GLUKOZAMIN SULFAT - s kemičnega vidika je glukozamin amino monosaharid ali monosaharid, za katerega je značilna zamenjava hidroksi funkcionalne skupine z amino funkcionalno skupino. Glukozamin je eden glavnih predhodnikov glikoproteinov, zlasti proteoglikanov, makromolekul, sestavljenih iz osrednje beljakovinske strukture (jedra), na katero so kovalentno povezane strukture disaharidov ali glikozaminoglikanov (GAG), tj. dolge, nerazvejane verige, ki se izmenjujejo v diaharidih z amino saharidi. Vsi GAGi vsebujejo derivate glukozamina.
  Proteoglikani so glavne sestavine zunajceličnega matriksa vezivnega tkiva kosti in hrustanca in so z nekovalentnimi vezmi povezani z dolgimi verigami hialuronske kisline, kemično tudi glikozaminoglikana (GAG). Znotraj teh ogromnih agregatov proteoglikanov in hialuronske kisline so v matriksu tudi beljakovine, kot so kolagen, elastin in fibronektin, zaradi česar je sam matriks bolj odporen.
  Glukozamin ima zato zelo pomembno vlogo v strukturi teh tkiv, zato je njegova uporaba pri rastočih psih lahko koristna za normalen razvoj kosti in sklepov.
 • HONDROTIN SULFAT - Hondroitin sulfat je glikozaminoglikan (GAG), ki je zato v obliki proteoglikanov tudi zelo pomembna sestavina zunajceličnega matriksa vezivnega tkiva kosti in hrustanca.
  Dajanje glukozamina in hondroitin sulfata mladičkom je zato lahko koristno za krepitev in hondroprotekcijo kostnih in hrustančnih struktur.
 • EQUISETUM ARVENSE - ta rastlina, znana tudi kot "preslica", je še posebej bogata s silicijevim dioksidom, tako v steblu kot v listih.
  Dobra vsebnost silicijevega dioksida je v polnozrnatih žitaricah, morskih sadežih (raki), številni zelenjavi (čebula, šalotka, jagode, grah, pitna voda in nekatere mineralne vode).
  V zadnjem desetletju so nekatere študije prepoznale silicij kot element v sledovih, ki igra pomembno vlogo v vezivnem tkivu, zlasti v kosteh in hrustancu. Nekatere nepravilnosti kosti in hrustanca so povezane z zmanjšanjem komponent matriksa, kar poudarja, da je potreba po siliciju pri tvorbi kolagena in GAG pomembna zahteva. Glavni učinek silicija v kosteh in hrustancu je na organski matriks (predstavljen s kolagenskimi vlakni), potopljen v amorfno snov proteoglikanov in GAG. Zdi se, da pomanjkanje silicija močneje vpliva na organsko matriko kosti kot na postopek mineralizacije. Nadaljnjo podporo presnovni vlogi silicija v vezivnem tkivu zagotavlja odkritje, da je silicij glavni ion osteogenih celic in je prisoten v še posebej visokih koncentracijah v presnovno aktivnem stanju celice; poleg tega silicij v mitohondrijih teh celic doseže razmeroma visoke ravni.
  Pomanjkljiva stanja tega elementa so na živalskih modelih pokazala pomanjkljivo tvorbo sklepov, pomanjkljivo endohondralno rast, okvare sklepnega hrustanca. Equisetum zaradi vsebnosti silicijeve kisline je lahko koristen, zato je koristen za podporo funkcionalnosti kosti in hrustanca.
 • HRANJENJE ŽIVALI Z BELJAKOVINAMI - hrana neprestano proizvaja kisle odpadke in telo se po svojih najboljših močeh trudi, da bi jih odpravilo. Znano je, da prehrana, bogata z beljakovinami, zlasti živalskimi in v manjši meri rastlinskega izvora, vodi do nastanka številnih kislih odpadkov, vendar je organizem sposoben uravnotežiti (nevtralizirati) odvečne kisle snovi s sprožitvijo različnih mehanizmov . Če pa nima zadostne alkalne zaloge (bikarbonati), teh kislin ne more stoodstotno nevtralizirati. V tej situaciji kost predstavlja temeljno rezervo mineralov, iz katerih telo črpa. To na dolgi rok vodi do osiromašenja njene mase z oslabitvijo (oslabelost kosti).
  Količina kalcija v hrani ni tako pomembna kot lastnost, da kalcija ne odstranjuje iz telesa.
  Zato je pomembno, da vedno hranite uravnoteženo prehrano s hranili, kot so beljakovine, ogljikovi hidrati in maščobe.
 • LAMINARIA DIGITATA - laminaria digitata je vir alg različnih hranil, kot so natrij, kalcij, magnezij, železo, mangan, cink, jod, in ponuja vse prednosti teh snovi v naravni in nesintetični obliki. Kalcij, ki ga vsebujejo alge, je odlična hrana za mladičke.
 • SPIRULINA MAXIMA - je tudi alga - Alge na splošno, zlasti njihove stene, so bogate s polisaharidi, beljakovinami in lipidi. Spirulina je znana po svojih prečiščevalnih lastnostih zaradi polisaharidne komponente in po antioksidativnih lastnostih zaradi prisotnosti fenolnih kislin, alfa-tokoferola in beta-karotena.
 • PERNA CANALICULUS - splošno znana kot zelena školjka, je novozelandska zelena školjka. Nekatere nedavne študije so pokazale, da je ta hrana lahko še posebej koristna za zdravje sklepov. Ta lastnost je pripisana vrsti hranilnih snovi, predvsem pa se zdi, da je to predvsem posledica prisotnosti eikozatetraenojske kisline (ETA), večkrat nenasičene maščobne kisline iz omega 3 serije. Perna canaliculus ima vsebnost mineralov, vsebuje visok odstotek beljakovin, ogljikovih hidratov, glikozaminoglikanov (glukozamin), lipidov in kot že omenjeno, mineralov.
 • VITAMIN C - z antioksidativnim delovanjem prispeva k tvorbi naravnega kolagena.
 • VITAMIN E - antioksidativni učinek.
 • SELEN - mineral, ki podpira normalno delovanje imunskega sistema in je koristen za zaščito celic pred oksidativnim stresom.
 • RIBLJE OLJE - Izboljšana formula z dodatkom RIBEGA OLJA.
  Vsebuje ribje olje, dobro znan vir nenasičenih maščobnih kislin iz omega 3 serije. Polinenasičene maščobne kisline so molekule, sestavljene iz ogljikove verige s končno karboksilno skupino in končno metilno skupino. Ogljikova veriga ima tako preproste kot dvojne vezi, torej nenasičene dele.
  Omega 3 maščobne kisline in omega 6 so opredeljene kot esencialne maščobne kisline, saj jih telo ne more sintetizirati, zato jih je treba nujno jemati s prehrano. Večkrat nenasičene maščobne kisline, zlasti EPA in DHA, imajo znane zdravstvene lastnosti, predvsem blagodejno delovanje na ravni srčnega delovanja, krvnega tlaka in ravni holesterola v krvi.

FAQ

 • Moj pes je alergičen na ribe. Ali lahko uporablja izdelke Dogoteka, ki vsebujejo ribje olje (DOGOMaxy, DOGOMini, DOGOJunior)?
 • Odgovor je DA. SEVEDA IN V POPOLNI VARNOSTI.
  Ribje olje ne vsebuje ribjih beljakovin, razen v tako majhnih sledovih, da jih ni mogoče zaznati niti z analizo. S kliničnega vidika alergij zaradi zaužitja ribjega olja pri živalih, alergij na ribje beljakovine, praktično ni.
 • Moj pes je alergičen na piščanca. Lahko uporablja izdelke Dogoteka, ki vsebujejo hidrolizirane piščančje beljakovine (hidrolizirane živalske beljakovine iz jeter perutnine)?
 • Odgovor je DA. SEVEDA IN V POPOLNI VARNOSTI.
  Hidrolizirane beljakovine piščančjih jeter dobimo z obdelavo (hidroliza) beljakovin, katere namen je reduciranje na manjše sestavine (aminokisline). Izraz "hidrolizirane beljakovine", ki je besedilo, ki se uporablja v okviru regulativnega profila, lahko sproži interpretativne dvome, ker so v praksi hidrolizirani proteini aminokisline. Hidroliza (ki je nekakšna predigestija) je postopek, ki skozi toploto, tlak ali encimske reakcije prebije peptidno vez, ki aminokisline drži skupaj in tvori beljakovine. Tako se kompleksni proteini razgradijo na bolj ali manj dolge verige aminokislin (ki nimajo več strukture beljakovin), vse do osnovnih aminokislin. Tega aminokislina živalsko telo ne prepozna kot alergene, ker se struktura popolnoma razlikuje od začetne, zato jih lahko uporabimo kot hrano pri živalih, ki imajo težave z neprebavljenimi (nehidroliziranimi) beljakovinami te hrane.
 • Ali so izdelki Dogoteka varni za mojega psa ali mačko?
 • Aktivne sestavine uporabljene v vseh naših dopolnilnih krmnih mešanicah, so uporabljene v točno določeni sestavi, ustrezno odmerjeni, da zagotovijo blagodejni učinek na žival, ne povzroča stranskih učinkov ali kakršne koli toksičnosti. Upoštevamo stroge EVROPSKE smernice registra krmnih surovin, ki navaja vse naravne proizvode, dovoljene na živalskem polju.

  Priporočljivo je upoštevati priporočene dnevne obroke.
 • Ali lahko moj pes vzame ProArt Leg junior (DOGOjunior od januarja 2021) vedno brez odmorov?
 • Vsi naši izdelki so namenjeni kratkoročnemu in dolgoročnemu dajanju, zlasti kadar so namenjeni živalim, ki trpijo zaradi kroničnih bolezni (naprimer osteoartikularno področje), priporočljivo je podaljšati uporabo v mesecih in letih.
  To so dopolnilne krmne mešanice in jih kot take lahko spremlja vsakodnevna prehrana živali, saj so v njih prisotne aktivne sestavine, na primer živila: kot v primeru mangostina (Garcinia mangostana), ki ga včasih fiziološko proizvaja sam organizem (npr. glukozamin, hondroitin, sestavine, ki tvorijo hrustanec v sklepu) ali bistveni vitamini ali aminokisline.
  Zato ga je priporočljivo uporabljati v ponavljajočih se ciklih. Kadar ni mogoče narediti odmorov, se lahko varno uporablja tudi brez vmesnih odmorov, da se zagotovi, da ima organizem, ki mu primanjkuje teh bistvenih snovi, ustrezen zunanji prispevek.
 • Kaj so krmne mešanice za posebne prehranske ali prehranske namene?
 • Dietni prehranski dodatki lahko zadovoljijo določen prehranski namen živali, katerih funkcije (prebavni proces, absorpcija ali metabolizem) so spremenjeni bodisi začasno ali trajno v nepovratni obliki. Od vnosa te vrste prehranskih dodatkov imajo živali koristi, ker zadovoljujejo potrebe njihovega zdravstvenega stanja. Hrana za živali, namenjena za posebne prehranske namene, znana pod kratico PARNUTS (Dodatki za posebne prehranske namene), je urejena z Direktivo 2008/38 ES. V primerjavi s običajnimi prehranskimi dodatki je za prehranske dodatke, namenjene posebnim prehranskim namenom, natančno določena trditev, obdobje uporabe, kvalitativno-kvantitativni profil sestave, primeren za izpolnitev določenega prehranskega namena, in intervencija veterinarja pred uporabo ali v primeru podaljšanja obdobja uporabe.
  in posredovanje figure veterinarja pred uporabe ali v primeru podaljšanja obdobja uporabe.
 • Kaj pa, če imam točno določeno vprašanje o svojem ljubljenčku in potrebujem osebni nasvet?
 • Lahko nas kontaktirate na Facebooku, Instagramu ali nam pišete e-pošto na info@dogoteka.si

Navodila za uporabo

Tablete po 1 g

(od 2 mesecev dalje do končnega razvoja. )

psi in mačke do 10 kg 1 tableta
psi 11 - 20 kg 2 tableti
psi nad 20 kg 3 tablete

Pakiranje:

DOGOjunior® prehransko dopolnilo za pse in mačke, 60 tablet po 1 gram


Način uporabe:

Vmešati ustrezno število tablet v dnevni obrok hrane oziroma direktno na koren jezika živali. Povečana apetibilnost.Mnenja uporabnikov

-->
Spletno mesto anonimno uporablja tehnične in analitične piškotke, da zagotovi najboljšo možno izkušnjo brskanja. Naše spletno mesto ne uporablja piškotkov za profiliranje. Samo z vašim izrecnim soglasjem uporabljamo Youtube oglaševalske piškotke, ki vam omogočajo ogled naših videoposnetkov. V spodnjem polju lahko podate soglasje za uporabo piškotkov Youtube (Oglaševalski piškotki) ali kliknete Sprejmi, če želite nadaljevati brskanje z uporabo samo tehničnih in analitičnih piškotkov. Če želite "Več informacij" o tem, kako piškotki delujejo in kako preprečiti njihovo namestitev, kliknite tukaj.