ProArtLeg® junior

Predstavitev

ProArtLeg junior, dogoteka, blogoteka

Prehransko dopolnilo v tabletah za pse in mačke v fazi rasti.


PRIPOMORE K SKLADNEMU RAZVOJU KOSTI IN SKLEPOV PSOV IN MAČK V DOBI RAZVOJA

Indikacije
 • pripomore k skladnemu razvoju kosti in sklepov psov in mačk v dobi razvoja
 • pomaga preprečevati motnje rasti in osifikacije pri mladih psih in mačkah
 • krepi sklepe
 • za krepitev vezi in kit
 • za zaščito sklepov pred mikro travmami pri mladem psu


Cena: 35,46 €vključno z 9,5% DDV
Cena: 32,38 € brez DDV

Dodaj v košarico Več o produktu

Sestava

Karakterizacijske sestavine 1 tableta po 1 gram
Hondroitin sulfat (iz prašiča) 100 mg
Glukozamin sulfat (iz morskih rakov) 100 mg
Equisetum Arvense L. 100 mg
Laminaria Digitata 50 mg
Spirulina Maxima 40 mg
Perna Canaliculus 10 mg
L-Glutaminska kislina 50 mg
Selen 52,5 mcg
Vitamin C 60 mg


Več o produktu

Aktivne sestavine

 • GLUKOZAMIN SULFAT in HONDROITIN SULFAT - glukozamin in hondroitin sulfat pripomoreta k pravilnem razvoju hrustanca in preprečujeta prezgodnje spremembe v bio mehaniki sklepa.
  1. oskrba hrustančnega tkiva s hranili v fazi rasti
  2. tvorita osnovno snov ekstracelularne matrice vezivnega tkiva
  3. snovi, ki so nujne za formiranje, strukturo in funkcijo hrustanca
 • EQUISETUM ARVENSE L.
  1. pomaga preprečevati motnje v rasti in osifikacije
  2. pomemben za tvorbo in vzdrževanje močnih kosti
  3. zato ker je bogat z organskih silicijem in zaradi njegovih bioloških lastnosti, Equisetum Arvense L. pomaga pri preprečevanju demineralizacije kosti in tako prispeva pri izvajanju krepitvene dejavnosti
 • LAMINARIA DIGITATA
  1. pomaga preprečevati motnje v rasti in osifikacije
  2. vir hranilnih snovi: natrij, kalcij, magnezij, železo, mangan, cink, jod, ki ponuja vse prednosti teh snovi, zaužitih v naravni in ne sintetični obliki. Kalcij, ki ga vsebujejo alge je zaradi vsebovanja mnogih drugih mineralov odlično hranilo za mladiče.
 • SPIRULINA MAXIMA - vsebuje vse bistvene elemente za rast: vitamine, minerale, aminokisline, pigmente.
 • PERNA CANALICULUS - je mehkužec bogat z maščobnimi kislinami (2% omega 3) z zaščitno in hranilno aktivnostjo hrustanca.
 • VITAMIN C - antioksidant. Spodbuja formacijo nativnega kolagena.
 • VITAMIN E - antioksidantski učinek na lipofilno komponento celice
 • SELEN - preprečuje bolezni povezane s staranjem in krepi vlaknasto tkivo sklepnih vezi - ligamentov


Več o produktu

Več o produktu

VSE ZA PRAVILNO RAST MLADIČEV V ENEM SAMEM IZDELKU


 • GLUKOZAMIN SULFAT - iz biokemičnega vidika glukozamin sodeluje pri presnovi glikoproteinov in lipidov. Glikoproteini, znani tudi kot proteoglikani, tvorijo temeljno vsebino matrice vezivnega tkiva. Skupine polisaharidov, ki so v proteoglikanih, se imenujejo glikozaminoglikani (GAG), glavne sestavine sklepnega hrustanca. Vsi GAG vsebujejo derivate glukozamina.
  Glukozamin je pomemben, sam ali v kombinaciji z hondroitin sulfatom, za zdravljenje in preprečevanje osteoartritisa.
  Hondroitin sulfat spada v družino heteropolisaharidov imenovanih glikozaminoglicani ali GAG. Ti v obliki proteoglikanov, tvorijo osnovno snov extracelularne matrice vezivnega tkiva.
  Dajanje glukozamina in hondroitin sulfata mladičem, determinira po absorbciji, delovanje okrepitve in kondrozaščite kosti in sklepov.
 • EQUISETUM ARVENSE - ta rastlina, poznana tudi kot preslica, je bogata v steblu z silicijevim dioksidom.
  Silicij je mineral v sledovih (oligoelementi)in ga najdemo v živilih kot silicijev dioksid.
  Equisetum je še posebej bogat s silicijem.
  Dobro količino silicija najdemo v polnozrnatih žitih, v morskih sadežih (lupinarji) in v mnogi zelenjavi (čebuli, šalotki, jagodi, grahu, pitni in nekaterih mineralnih vodah).
  Pomanjkanje tega elementa je na živalskih modelih pokazalo napake pri oblikovanju sklepov, deficitarno endohondralno rast, napake v sklepnem hrustancu.
  Pri živalih izgleda, da silicij sodeluje pri sintezi kolagena in glikozaminoglikanov.
  Equisetum je zaradi vsebovanja silicijeve kisline, lahko koristen v primeru krhkih kosti.
  Ravno zato, ker je bogat z organskih silicijem in zaradi njegovih bioloških lastnosti, Equisetum pomaga pri preprečevanju demineralizacije kosti in tako prispeva pri izvajanju krepitvene dejavnosti.
  Equisetum spodbuja organizem k formaciji kalcija kot re-mineralizant: zlomi se zarastejo in utrdijo hitreje če dajemo Equisetum kot kalcij.
 • PROTEINSKO HRANJENJE ŽIVALI - hrana vedno proizvaja kisle odpadke in telo se trudi po najboljših močeh, da jih odpravi. Znano je, da prehrana bogata z proteini, zlasti tistimi iz živalskega izvora in v manjši meri tistimi iz rastlinskega izvora, privede do nastanka veliko kislih odpadkov, vendar je organizem sposoben uravnoteževati (neutralizirati) kisle snovi, s sprožitvijo različnih mehanizmov. Vendar, če ni na razpolago dovolj alkalne zaloge (bikarbonati), ni mogoče 100% neutralizirati teh kislin. V takem primeru kost predstavlja temeljno rezervo mineralov, iz katere organizem črpa. To na dolgi rok vodi v oslabitev kosti s siromašenjem svoje mase (oslabitev kosti).
  Ni tako pomembna količina kalcija, ki ga živila vsebujejo, kot to, da se ne odvzame kalcija organizmu.
 • ALGA LAMINARIA - je vir hranilnih snovi: natrij, kalcij, magnezij, železo, mangan, cink, jod, ki ponuja vse prednosti teh snovi, zaužitih v naravni in ne sintetični obliki. Kalcij, ki ga vsebujejo alge je zaradi vsebovanja mnogih drugih mineralov odlično hranilo za mladiče.
 • SPIRULINA-ALGA - je najboljši vir rastlinskih proteinov. Spirulina vsebuje poleg proteinov: vlakna, Vit B12, Vit B1, Vit B2, Vit A (Betacaroten, Zeoxantin), 8 esencialnih aminokislin in 10 neesencialnih aminokislin, magnezij, mangan, baker, selen, klorofil.
  SPIRULINA brani pred okužbami (proti telesa) bori se proti anemiji (vit B12), čisti kri: razstruplja telo od težkih kovin: uran, arzenik, sevanje, kadmij, pesticidi, kemijske snovi, ki so vsebovane v sintetičnih živilih in okoljske rakotvorne snovi (klorofil), je antioksidant (betakaroten, Zeoxantin) krepi imunski sistem (aminokisline).
 • PERNA CANALICULUS - ima človeku podobno vsebnost mineralnih snovi; vsebuje visok odstotek proteinov, ogljikovih hidratov, glikozaminoglikanov (glukozamin), lipidov in kot že rečeno mineralov.

Navodila za uporabo

Tablete po 1 g

(od 2 meseca starosti do končanega razvoja)

psi in mačke do 10 kg 1 tableta na dan
psi in mačke od 11 - 20 kg 2 tableti na dan
psi in mačke nad 20 kg 3 tablete na dan

Opozorila:

snovi, ki jih vsebuje ProArtLeg imajo zaščitni ukrep ki je koristen na dolgi rok in se lahko dodajajo od odstavitve mladičev od matere dalje.


Pakiranje:

ProArtLeg® prehransko dopolnilo za pse in mačke, 60 tablet po 1 gram


Način uporabe:

Vmešati ustrezno število tablet v dnevni obrok hrane oziroma direktno na koren jezika živali. Povečana apetibilnost.Več o produktu

Mnenja uporabnikov

-->
Spletno mesto anonimno uporablja tehnične in analitične piškotke, da zagotovi najboljšo možno izkušnjo brskanja. Naše spletno mesto ne uporablja piškotkov za profiliranje. Samo z vašim izrecnim soglasjem uporabljamo Youtube oglaševalske piškotke, ki vam omogočajo ogled naših videoposnetkov. V spodnjem polju lahko podate soglasje za uporabo piškotkov Youtube (Oglaševalski piškotki) ali kliknete Sprejmi, če želite nadaljevati brskanje z uporabo samo tehničnih in analitičnih piškotkov. Če želite "Več informacij" o tem, kako piškotki delujejo in kako preprečiti njihovo namestitev, kliknite tukaj.