BREZPLAČNA POŠTNINA nad 50 eur
4 maja, 2023

Prihod mladička: kako mu zaželeti dobrodošlico in zaživeti srečno skupaj.

»Vodila ga bom za roko, dokler ne bo imel moči, da bo šel sam; in s poti mu bom odstranila čim več kamnov, preostalih ga bom naučila, naj se jih ogiba ali trdno hodi po njih. “
Anne Brontë, Gospa iz dvorane Wildfell

Oči kužkov so zame nekaj magnetnega. Čudovito si je predstavljati, koliko življenja, koliko kvalitet in koliko neodkritih talentov se skriva v teh drobnih bitjih!
Enako vznemirljivo bo sprejeti kužka v svoje življenje: iz mojih izkušenj poročam o štirih poudarkih, ki jih morate vedno imeti v mislih in vam bodo omogočili, da boste to pustolovščino preživeli zavestno in v miru.

1. NE MUDI SE
Mladiček mora spoznati čim več novih stvari, ja … vendar ne pozabimo spoštovati njegovega časa, da bi lahko računali na linearen psihofizični razvoj, ki bo vodil do uravnoteženega in umirjenega odraslega posameznika. Zaradi tega bi lahko katapultiranje v vse situacije brez natančnega vrednotenja njegovih izkušenj ogrozilo njegovo prihodnjo čustveno stabilnost v različnih situacijah. Bistveno je opazovati in znati pravilno razlagati odgovore, ki nam jih daje, prepoznati kritične trenutke ob njem in ga podpreti s potrpežljivostjo in empatijo, ko je v težavah. Počitek in spanje sta prav tako pomembna kot igra in spoznavanje sveta!

2. BODI TAM
Z našim kužkom bomo morali zgraditi trden odnos, ki bo temeljil na zaupanju, da postane najboljši varen temelj, ki ga lahko ima: treba je izpolniti njegove čustvene potrebe, pozdraviti njegova čustva, ga nenehno podpirati, nakazati pravo smer, da se nauči sam v tako občutljivem in občutljivem trenutku svoje rasti. Trenutke samote in odsotnosti moramo graditi postopoma, sorazmerno s starostjo in odzivi, ki nam jih kuža vrača. Dobro je predvideti in uvesti skladno in stabilno sekundarno referenčno figuro, ki lahko prevzame naše mesto v naši odsotnosti, zlasti če je dolgotrajna in sistematična. Kužka vedno zaščitimo pred vsem, kar bi ga lahko prestrašilo, travmatiziralo in pred morebitnimi nevarnostmi! Če znamo biti prisoten, blizu in ljubeč vodnik, bosta oba imela korist vse življenje!

3. SPOZNAJTE SE
Imamo privilegij občudovati njegovo rast dan za dnem, zmago za zmago … ne pozabimo na to! Najboljše darilo, ki ga lahko damo svojemu odnosu, je, da si brez predsodkov, pričakovanj in nadgradenj, značilnih za nas ljudi, dovolimo spoznati, s kom imamo opravka, tako da opazujemo svojega kužka in skušamo razumeti, kdo je, kaj hoče početi in kakšno je njegovo mesto v svetu. Vsak posameznik nam bo pokazal nagnjenja in interese, dal nam bo razumeti, kaj v njegovih očeh izstopa, v čem najde zadovoljstvo in samostojnost: naša dolžnost je, da znamo brati in »prisluhniti« vsem tem duševnim dispozicijam in jih čim bolj spoštovati. Če dovolimo našemu kužku, da je to kar je, bomo prepoznali in uživali v njegovi sreči, ki bo postala tudi naša! Kar se nas tiče… smo pod stalnim opazovanjem in nič od nas ne bo ušlo našemu življenjskemu sopotniku, ki bo v zelo kratkem času vedel, kdo smo, kaj želimo početi in kakšno je naše mesto v svetu (pogosto bolje, kot vemo!!).

4. ZANESITE SE NA KOMPETENTNE LJUDI
Znak odgovornosti je, da ničesar ne prepuščamo naključju ali da gremo na poskuse in napake: mladičkova razvojna faza je trenutek v njegovem življenju, ki si zasluži pozornost in predanost. Moj nasvet je, da se zanesemo na strokovnjake v tem sektorju, ki nas lahko najprej s posebnim svetovanjem in nato z izobraževalnimi potmi spremljajo že od izbire kužka, pri čemer dajejo prednost vzpostavitvi uravnoteženega in pravilnega odnosa, s spodbujanjem vzpodbujajočih in obogatitvenih izkušenj za vse.

5. USTVARJATE RUTINO!
S pomočjo strokovnjaka je pomembno, da že od prvih dni vzpostavimo »obrede« (kot je na primer obrok, sprehod, počitek), da se mladiček lažje vklopi v družino, gradi jasna pričakovanja, kaj se bo dogajalo v korist njegovega dragocenega psihofizičnega ravnovesja in da si lastniki sistematično »zapomnimo« vse osnovne potrebe našega psa ter jih učinkovito in pravilno izpolnjujemo.

Zadnji nasvet: UŽIVAJTE VSAK TRENUTEK!
Vaš pes je mladiček samo enkrat: uživajte v vsakem najmanjšem osvajanju, vsaki novi dogodivščini, crkljanju, trenutkih igre in popolne sprostitve. Živite vsako skupno izkušnjo z navdušenjem, kot da bi bilo darilo, ki ga dajete vajinemu razmerju. Skoraj ne da bi se tega zavedali, se boste znašli da gledate fotografije svojega kužka in se z malo nostalgije spominjali tistega lepega obdobja.

Verjamem, da nam kuža življenje dobesedno obrne na glavo: sprejeti ga bo izziv, a nagrada, ki nas čaka, je neprecenljiva.

Angelica Gaffuri

Moje ime je Angelica Gaffuri in v življenju me vedno spremlja ena stalnica: psi.
Rodila sem se in odraščala med psi in njihova družba je bila zame vedno tako nepogrešljiva, da sem se odločila za študij, ki mi je omogočil, da sem kot izhodišče postala kognitivno-zooantropološki vzgojitelj psov s kvalifikacijo Prime Orme tehnik (spretnosti in specifična znanja glede rasti in vzgoje mladička).
Sem izvajalec izobraževalne zooantropologije: močno verjamem v izobraževalno vrednost odnosa med človekom in živaljo, zlasti za otroke in mladostnike. Imam licenco za operaterja osnovne nujne pomoči živali. Obiskovala sem poseben magistrski tečaj intraspecifične komunikacije psa in zaključujem izobraževanje za svetovalca za fitohranila in za pomočnika psa pri intervencijah z živalmi (IAA)…. Projektirana sem v prihodnost, ki jo vidim kot bogato z usposabljanjem in izkušnjami v svetu psov.

Deli s prijatelji

Knjižnica znanja

Mikrobiota in korelacije z imunskim sistemom in kožo
Članki Uncategorized @sl

Mikrobiota in korelacije z imunskim sistemom in kožo

Koža je največji organ v telesu. DA koža je pravi organ! Čeprav nekatere dermatološke bolezni prizadenejo le kožo, so mnoge druge manifestacija sistemske motnje.   Kaj  je mikrobiota kože? Izraz kožna mikrobiota se nanaša na skupek mikroorganizmov (bakterije, glive, kvasovke), ki živijo na površini kože. Mikrobiota ima pomembno funkcionalno vlogo v kožni pregradi, ki deluje kot zaščita pred zunanjimi dejavniki (fizična pregrada in imunološka pregrada). Pri zdravih psih je bakterij, ki tvorijo mikrobioto kože veliko in pripadajo različnim taksonomskim skupinam. […]

Dobra prebava vpliva na zdravje in delovanje celotnega organizma
Članki

Dobra prebava vpliva na zdravje in delovanje celotnega organizma

Prehrana je bistvena za zdravje živali. S hrano je treba vnesti primerno hrano: tisto, ki je fiziološka za telo živali. Ta hrana se v procesu prebave razgradi v mikrohranila in sicer se  prebavi v manjše molekule, ki jih telo lahko absorbira in uporabi. Prebava je poleg tega, da je zelo pomemben proces, tudi proces, ki se nenehno dogaja v telesu živali. Dobra prebava je pomembna: za nahranitev celic z vsemi potrebnimi hranili za izločanje odpadnih snovi in ​​presežkov iz telesa. Najpomembnejšo […]

Malassezia
Članki

Malassezia

Kaj je malassezia? Malassezia je kvasovka, ki je del običajne mikrobiote pasje kože, zato je običajno prisotna na koži psov in mačk. Malassezia prebiva zlasti v vlažnih delih kože, kot so: – ušesni kanal – prostor med prsti – kožne gube – genitalije – pazduhe Ta povzročitelj sobiva z gostiteljem in pri zdravih živalih ne povzroča težav, dokler je kožna mikrobiota v ravnovesju. Ko je to stanje stabilnosti ogroženo, postanejo pogoji za čezmerno rast ugodni in Malassezija proliferira. Ko se […]

Kje kupiti naše izdelke?

Poišči trgovino

CRAZY TAIL DI GALLEANI SERENA

CASCINA SANT'ULIANA SP 206, SNC

Veterinarska ambulanta Buba

Rožna Dolina 5, Grosuplje

Veterinarska ambulanta Buba

Ljubljanska cesta 27, Novo mesto

Šaleška veterina

Cesta talcev 35, 3320 Velenje

ForDog, Aleš Lahajnar s.p.

Gmajnice 28a, 1000 Ljubljana

Popi, pasji salon

Rožna Dolina, cesta V 19, 1000 Ljubljana

Doget - Miklošičeva

Miklošičeva cesta 38, 1101 Ljubljana

Doget - Murgle

Cesta v Mestni log 55, 1102 Ljubljana

Doget - Vrhnika

Stara cesta 2, 1360 Vrhnika

Tinkula, Neja Pengal s.p.

Stritarjeva ulica 26, 1230 Domžale

Dogoteka Italia

Via San Michele 18 04011 Aprilia (LT)

Futterglück H&S Handelsvertretung

Maximilian Haller Straße 16/5 72488 Sigmaringen

Dogoteka Poland

Ulica Klonowa 15 44-160 Rudziniec

Vet Home, dr.Talpag Bálint

Fő u. 55 Pilisvörösvár 2085

Ing. Katarína Čerešňáková - For Pets

Bojná 692 956 01 Bojna

Compagnie De Distribution De Marchandise

05 BP 2150, ABIDJAN 05

LITVA, LATVIJA, ESTONIJA Kleewiesenhof HPZ

Kleewiesenhof 1 54570 Betteldorf

KINCOS - Alimentos e Companhia, Lda.

Rua de Sedouros, 161 4580-201 Paredes

Healthy Dog, Jana Trepacova

Zahradna 22/C Dunajska luzna 90042

Linda Näslund

Överbyn 235 834 98 Brunflo

Le Clebs

1430 Rebecq Belgium

HRVAŠKA M.A.I.R. d.o.o., Pet shop Šape

Gospodska 26 10090 Zagreb

MALTA All for pets Market

69 st Paul's street Naxxar

ITALIJA Clinica Vescovio Veterinaria

Via Moricone, 20 (P.zza Vescovio) 00199 Roma

Andriana Solomonides (MY BEST FRIEND)

Eleftherias Avenue,73 Aradippo 7102 Larnaca

VESCOVIO VETERINARIA DEL DR. PETRELLA L.-DR.DAMIA F.

VIA MORICONE, 20 00199 ROMA (RM)

CINGVLVM PET SERVICES DI CONTI IRENE

Via San Esuperanzio, 62011 Cingoli, MC, Italija

GEA PET SHOP DI SAIANI ANGELA

Via Lecco 30, 20864 AGRATE BRIANZA (MB)

Mario Castelli (Barfbones)

Via Vingone 152 50013 Campi Bisenzio (FI)

Allevamento Chiaromantello di Sabrina Bottigelli

Via speranza 53b 21052 Busto Arsizio (VA)

Clinica Veterinaria Città di Fermo dr. CIRIBE' FRANCESCO

via Falcone snc 63900 Fermo (FM)

Ambulatorio Veterinario Dott. Galleani

Via Roma, 36, 20085 Locate di Triulzi MI, Italy

THEA MEDICA s.r.o.

Pustiměřské Prusy 249, Pustiměř 68321

Dott. Carlotta Caminiti

Via Novara 4e, 28010 Agrate Conturbia (NO)

LOVELY PET BOUTIQUE DI ELISA DE ANGELI

VICOLO SANT'AGOSTINO, 1/F-G, 18039 VENTIMIGLIA (IM)

SARL Lemaire

1, les Brumales, 36190 Saint Plantaire - FR

RURI VIVIS DI PINARELLI MASSIMO & C. S.A.S.

VIA TOMMASO SALSA, 71, 31030 CARBONERA (TV)

Pawsome

Via Levà 61, 36013 piovene Rocchette (VI)

Sudbina Svitlana

Kiyv, Ukraine

L'Arca Di Noe' Di Pucci Milena

Via Ceccaroni, 1, 62019 Recanati MC, Italia

Toelettatura L'officina di pedro

Via Eugenio Montale, 55031 Camporgiano LU

Encantado Tour, s.r.o

Dany Medřické, 190 15 Praha-Satalice, Czechia

Edil Presicce S.N.C.

Via Ignazio Veris, 47, 73020 Scorrano

Cindy Helms

DAP De Wolvenlus, Vleminkstraat 94, 3201 Langdorp, Belgija

Pet Shop Šape

Kninski trg 18, 10000 Zagreb, Hrvaška

MY BEST FRIEND

Panteli Dervou 3C, Koropi, 19400 Athens, Greece

Azienda agricola Gamecastle Ranch

Via Mottava, 21021 Angera VA, Italia

BELLI & BULLI Pet Store e Toeletta

Via Antonazzo Romano, 3, 00196 Roma RM, Italy

Da vam zagotovimo najboljšo uporabniško izkušnjo, na našem spletnem mestu uporabljamo piškotke. Več o tem, katere piškotke uporabljamo in njihove nastavitve, lahko izveste tukaj.