BEST-SELLER
MADEinITALY

MultiAdapt®

26,28 

vključno z 9.5% DDV

MultiAdapt® je dopolnilna krmna mešanica koristna za spodbujanje naravne imunske obrambe in za normalno presnovo energije.

Posebej primeren za pse in mačke, ki potrebujejo uravnoteženo in učinkovito podporo za svoje dobro počutje. MultiAdapt® ima sestavo, ki vključuje različne sestavine s sinergističnim učinkom.

Šifra: b4984f2833e7 Kategoriji: ,

Opis

MultiAdapt® je lahko koristen v primerih:
 • prehranske pomanjkljivosti
 • posebni pogoji, kot sta brejost in dojenje
 • pri mladičih v fazi rasti ter pri starejših psih in mačkah
 • za ohranitev idealnega mišičnega tona pri delovnih in športnih psih
 • stanja, ki potrebujejo integracijo za izboljšanje učinkovitosti (na primer na mišični ravni, za povečanje imunskega sistema itd.)
 • stanje okrevanja po normalnih pogojih (na primer v pooperativnem okrevalnem obdobju).
 • pri okrevanju po izčrpavajočih boleznih zaradi stimulacije imunske obrambe zaradi njegovih posebnih sestavin
 • za vzdrževanje kože in dlake v odlični kondiciji

MultiAdapt® – posebej oblikovan za pse in mačke, ki potrebujejo uravnoteženo in učinkovito podporo za svoje dobro počutje. MultiAdapt® ima sestavo, ki vključuje različne sestavine, uporabne posamezno, še učinkovitejše v sinergiji med seboj

Presnova in energetske potrebe

Presnova je skupek biokemijskih in energetskih procesov, ki potekajo v živih organizmih. Ti postopki omogočajo preoblikovanje hrane, ki jo zaužijemo, v energijo, ki jo telo uporablja za reakcije anabolizma (za katere so značilni procesi asimilacije in sinteze, ki omogočajo nastanek nove snovi ali kopičenje v celicah novega rezervnega materiala ) in katabolizem (za katerega so značilni procesi cepitve in razgradnje, s pomočjo katerih se celične sestavine in rezervne snovi pretvorijo v manjše molekule, se lažje asimilirajo in / ali izločijo).
S kataboličnimi reakcijami ali z uničenjem kemičnih vezi kompleksnejših molekul v manjše molekule se sprošča energija. To energijo telo uporablja za opravljanje običajnih aktivnosti, kot je npr. mišično delo ali vzdrževanje telesne temperature, pa tudi za izvajanje običajnih vitalnih funkcij, kot so dihanje, prebava in cirkulacija v pogojih počitka.
Niz minimalnih kataboličnih reakcij, potrebnih organizmu za izvajanje teh vitalnih dejavnosti v pogojih počitka in optimalne temperature, se imenuje BAZALNI METABOLIZEM, medtem ko se niz kataboličnih reakcij, potrebnih za izvajanje običajnih fizičnih aktivnosti, imenuje ENERGETSKI METABOLIZEM. Na bazalni metabolizem vplivajo genetski dejavniki, starost, spol in hormonski dejavniki, medtem ko je energijski odvisen od telesne aktivnosti, ki se izvaja vsak dan, in zaužite hrane.
Makrohranila, ki jih zagotavlja hrana, kot so ogljikovi hidrati, beljakovine in lipidi, predstavljajo pravo biološko gorivo: v živalskem telesu se v prisotnosti kisika razgradijo do ogljikovega dioksida in vode. Ta proces, ki poteka skozi stotine vmesnih kemičnih reakcij, vključuje več energetskih transformacij in sintezo znotrajceličnih rezervnih materialov.
Ta različna hranila zagotavljajo različne količine energije:

 • 1 gram ogljikovih hidratov razvije približno 4 kcal.
 • 1 gram maščobe razvije približno 9 kcal.
 • 1 gram beljakovin razvije približno 4 kcal.

Od tukaj izvira opredelitev potrebe, to je dnevnih količin glavnih hranil, ki jih je treba vnesti, da se spopademo tako z potrebami bazalnega metabolizma kot z energijo, potrebno za različne telesne aktivnosti. Prehrana mora biti raznolika, to pomeni, da morajo biti zastopani vsi prehrambeni principi (beljakovine, vitamini, minerali, ogljikovi hidrati, maščobe), tako da je vsota vnesenih kalorij enaka energetski potrebi (vendar ob upoštevanju, da imajo različna hranila različno kalorično vrednost). Če so vnesene kalorije enake porabljenim, je kalorično ravnotežje osebe v ravnovesju; če so vnesene kalorije večje od porabljenih, telo nabira kalorije, torej se zredi; nasprotno pa, če so vnesene kalorije manjše od porabljenih, izgubijo energijo, torej izgubijo težo.
S tem kar je bilo povedano je očitno, da ima vsak organizem svoj metabolizem, zaradi katerega uporablja molekule, ki izhajajo iz prebave in razgradnje asimilirane hrane. Vendar se včasih zgodi, da je treba zagotoviti dodajanje z prehranskimi dodatki, dodatnih elementov, potrebnih za potrebe živali, ali v vsakem primeru uporabnih za vzdrževanje njenega dobrega počutja; iz tega razloga lahko prehranski dodatek nadomesti morebitno pomanjkanje, zato je dodatek koristen v primeru:

 • prehranske pomanjkljivosti
 • posebni pogoji, kot sta brejost in dojenje
 • stanja, ki potrebujejo integracijo za izboljšanje učinkovitosti (na primer na mišični ravni, za povečanje imunskega sistema itd.)
 • stanje okrevanja po normalnih pogojih (na primer v pooperativnem okrevalnem obdobju).

MultiAdapt® – posebej oblikovan za pse in mačke, ki potrebujejo uravnoteženo in učinkovito podporo za svoje dobro počutje. MultiAdapt® ima sestavo, ki vključuje različne sestavine, uporabne posamezno, še učinkovitejše v sinergiji med seboj.
Prehrana mora biti raznolika, to pomeni, da mora vsebovati vse prehrambene sestavine, kot so beljakovine, maščobe, ogljikovi hidrati, vitamini in minerali.
Včasih pa bo morda potrebno zagotoviti dodatek nekaterih hranil, potrebnih za potrebe živali ali v vsakem primeru koristnih za njeno dobro počutje. V tem primeru je lahko koristen prehranski dodatek, na primer MultiAdapt® na osnovi vitaminov in mineralov z dodatkom alge spirulina in prahu astragalusa.

Sestava

maltodekstrin, hidrolizirani proteini (iz piščanca), magnezijev stearat, druge rastline, alge in derivati: spirulina (Spirulina maxima), izdelki, pridobljeni s predelavo zelišč: astragalus (Astragalus membranaceus L.) koreninski prah, plodovi Rosa Canina v prahu.

 

Dodatki

sredstvo za zgoščevanje: mikrokristalna celuloza, aromatične spojine: glicin, ehinaceja (Echinacea angustifolia DC.) Rastlinski suhi ekstrakt, sredstvo proti strjevanju: silicijeva kislina, oborjena in posušena, vitamini provitamini in kemično natančno določene snovi s podobnim učinkom: holin klorid 50000 mg / kg, L-karnitin L-tartarat 20000 mg / kg, tiamin hidroklorid 6000 mg / kg, vitamin C 6000 mg / kg, kalcijev D-pantotenat 6000 mg / kg, vitamin B2 5000 mg / kg, niacinamid 2600 mg / kg , vitamin B6 2000 mg / kg, vitamin B12 0,02 mg / kg, vitamin E 800 mg / kg, vitamin k3 1000 mg / kg, biotin 500 mg / kg, vitamin A 238 ie / kg, vitamin D3 0,5 ie / kg; spojine elementov v sledovih: železov sulfat heptahidrat 8280 mg / kg, cinkov oksid 5456 mg / kg, manganov sulfat monohidrat 616 mg / kg, bakrov sulfat pentahidrat 314,4 mg, L-selenometionin, iz Saccharomyces cerevisiae NCYC R645 20 mg / kg, kalijev jodid 10 mg / kg.

 

Tabela povprečne vsebnosti v značilnih sestavinah za 1 tableto
Vitamin A (Retinol Acetate)0,238 IU/g
Vitamin D30,0005 ie/g
Vitamin E0,8 mg
Tiaminijev klorid6 mg
Vitamin B25 mg
Vitamin B62 mg
Vitamin B120,00002 mg
Vitamin K31 mg
Vitamin C6 mg
Biotin OO,5 mg
Niacinamid2,6 mg
Kalcij (D-pantotenat)6 mg
Holin klorid50 mg
Železo (sulfat heptahidrat)8,28 mg
Cink (oksid)5.456 mg
L-selenometionin (iz Saccharomyces Cerevisiae)0,02 mg
Kalij (jodid)0,01 mg
L-karnitin (L-tartarat)20 mg
L-glicin60 mg
Alga spirulina (Spirulina maxima)40 mg
Ameriški slamnik (Echinacea angustifolia)10 mg
Šipek (Rosa canina L. tit. 10%)20 mg
Astragalus (Astragalus membranaceus tit. 16%)20 mg
Manganov sulfat monohidrat0,616 mg
Bakrov sulfat pentahidrat0,3144 mg

VITAMINI

Vitamini so bioregulatorji velikega pomena, saj skupaj s hormoni vodijo izvajanje vseh fizioloških procesov neposredno in posredno preko encimskih mehanizmov. Na podlagi topnosti so razvrščeni v maščobno topne (shranjene v jetrih, predstavljajo rezervo za organizem), ki se raztopijo v maščobah in v nepolarnih topilih ter v vodi topni (niso akumulirani v organizmu, zato je bistvenega pomena da se jih vsak dan uvedene telo skozi prehrano), ki se raztopijo v polarnih topilih, kot npr. v vodi. Vsi vitamini so odgovorni za specifične naloge in njihova pomanjkljivost lahko povzroči okvaro in / ali motnjo v telesu.

 • Vitamin A (retinol) – v maščobi topen vitamin, ki igra zelo pomembno vlogo pri vidu, rasti kosti in vzdrževanju rednih funkcij imunskega sistema. Druga funkcija, ki jo opravlja ta vitamin, je epitelijsko-zaščitna; koristna dejavnost, zlasti za sluz, ki izloča tkiva prebavnega, dihalnega in urogenitalnega sistema. Vitamin A najdemo predvsem v živilih živalskega izvora, kot so jetra in vranica, mleko in derivati ter jajca, vendar je prisoten tudi v ribah in rastlinskih virih.
 • Vitamin D3 (holekalciferol) je v maščobi topen vitamin, ki igra svojo vlogo v regulativnem mehanizmu homeostaze kalcija, pomemben je za razvoj skeleta in mineralizacijo kosti. Intervenira v črevesju v korist absorpcije kalcija in fosforja in prispeva k njihovi normalni uporabi.
 • Vitamin E – v maščobah topen vitamin (α-tokoferol) z antioksidacijsko aktivnostjo. Zelo pogost je v rastlinskem svetu, zlasti v kalčkih žit in sorodnih oljih ter v zelenih delih vseh rastlin. Ima temeljno vlogo fiziološkega antioksidanta v celici
 • Vitamini skupine B (B1 B2 B6 B12) (tiamin, riboflavin, piridoksin, kobalamin) – so skupina v vodi topnih vitaminov, sestavljena iz vsaj 15 elementov, ki jim je kljub heterogenosti molekularne strukture skupna prisotnost dušika v njihovi molekularni strukturi in opravljajo koencimsko funkcijo. Sodelujejo v najpomembnejših fazah vmesne presnove kot koencimi: to pomeni, da se kombinirajo s posebnimi sestavinami beljakovinske narave in posegajo v najrazličnejše reakcije presnove; so bistvene snovi za normalno presnovo energije.
 • Vitamin B1 – (timian) Razširjen je v številnih zelenih rastlinskih tkivih in v številnih žitih, kot so polni oves, cel ječmen, riževe lupine. V glavnem posega v vmesno presnovo ogljikovih hidratov, spodbuja prebavne funkcije
 • Vitamin B2 – (riboflavin) Razširjen je v rastlinskem svetu, živalska tkiva in proizvodi živalskega izvora (mleko, jajca in ribja moka) ga vsebujejo še več. Skupaj z drugimi snovmi uravnava procese celičnega dihanja, je bistvenega pomena za rast, za funkcije vida in za optimalno delovanje živčnega sistema. Poleg tega vitamin B2 deluje antioksidativno
 • Vitamin B6 – piridoksin, zelo pogost v hrani, zlasti pri pšeničnih otrobih, v stranskih proizvodih mletja, v živalski moki in semenskih kalčkih; preden jo uporablja organizem, se pretvori v piridoksal in piridoksamin, temeljne sestavine dveh koencimov. Imenuje se tudi adermin, saj deluje trofično na kožo in blagodejno vpliva na imunski sistem.
 • Vitamin B12 – (kobalamin) ), ki ga v rastlinah ni, ga vsebujejo različna živila živalskega izvora (v izvlečkih jeter), ribje moke, mesna moka in sirotka in je del kompleksa APF (faktor živalskih beljakovin). Je najpomembnejši vitamin, ki je bistvenega pomena za rast in hematopoezo; bistvenega pomena je za sintezo nukleinskih kislin sodeluje v presnovi beljakovin. Vitamin B12 prav tako pomaga ohranjati zdrav imunski sistem.
 • Vitamin C – (askorbinska kislina) je v vodi topen vitamin, ki ga najdemo v zeleni zelenjavi, agrumih in kalivih semenih. Zanj je značilno močno antioksidativno delovanje, zato je sposoben zaščititi lipide v plazmi, DNA in beljakovine pred oksidativnimi poškodbami. Je termolabilen vitamin in posega tudi v proizvodnjo kolagena. Ima tudi trofično aktivnost na kapilare in blagodejno deluje na imunski sistem.
 • NIACIN vitamin, ki je razširjen v travah, senu, otrobih, moki itd., Posega v prenos živčnih impulzov na ravni sinaps med nevroni in prispeva k normalnemu delovanju živčnega sistema.Poleg tega niacin deluje tudi na normalno presnovo energije in prispeva tudi k ohranjanju zdrave kože.
 • BIOTIN IN KALCIJEV D-PANTOTENAT – so vodotopni vitamini, ki jih najdemo v jajčnem rumenjaku, mleku in jetrih. Biotin je pomemben pri energijski presnovi in pri presnovi makrohranil (ogljikovi hidrati, lipidi, beljakovine) in ima tudi trofično delovanje na kožo, medtem ko pantotenska kislina posega v sintezo nekaterih nevrotransmiterjev s posledičnim delovanjem kot podpora delovanju živčnega sistema

 

MIKRO ELEMENTI

Mikroelementi nimajo energije, so pa nujni za prehrano živali; vendar jih žival ne more sintetizirati (v nasprotju z drugimi prehranskimi sestavinami), zato jih je treba nujno vnesti z dnevno prehrano v zadostnih količinah, da se zadosti potrebam živali. So zaščitne sestavine, saj imajo prevladujočo vlogo pri nadzoru presnove živali kot sestavnih delov prostetične skupine številnih encimov. Poleg tega nekateri izmed njih opravljajo funkcije encimskih aktivatorjev in vstopajo v genezo hormonov in vitaminov.

 • Železov sulfat heptahidrat – železo je eden najpomembnejših elementov v sledovih živalskih organizmov. Približno 60–70% tega minerala je v hemoglobinu, vendar so diskretne količine tudi v mioglobinu in v rezervnih organih, kot so jetra, vranica in kostni mozeg. Njegova absorpcija se skoraj v celoti odvija v dvanajstniku; v črevesnem epiteliju se kombinira z beljakovinsko strukturo, ki tvori kromoprotein, imenovan feritin. Železo je povezano s prenosom kisika, postane del hemoglobina (hema) in spet kot hem deluje kot encimski kofaktor citokromov.
 • Selen – selen je bistveni mineral z antioksidativnim delovanjem in tako pomaga preprečevati delovanje prostih radikalov.
 • L-karnitin – bistvena sestavina za prenos maščobnih kislin skozi membrane, zato opravlja svojo funkcijo nosilca energije
 • Spirulina (Spirulina maxima) v prahu x – bogata z osnovnimi minerali je spirulina uvrščena v alkalna živila, ki pomagajo obnoviti kislinsko-bazično ravnovesje tkiv. Poleg tega bogata z rastlinskimi beljakovinami
 • Rosa Canina (v prahu) – Majhno sadje (jagode) velja za “naravni vir” vitamina C, zato ta rastlina prispeva h krepitvi naravne obrambe telesa in deluje tudi antioksidativno.
 • Astragalus membranaceus L. (korenina, suh izvleček) – Astragalus (Astragalus membranaceus) je znan po svojih tonično-adaptogenih lastnostih ali drugače po svoji zmožnosti, da na nespecifičen način podpira odpornost in obrambo organizma pred različnimi dejavniki stresa tako fizičnimi kot duševnimi. Korenine astragala vsebujejo triterpenske saponine, flavonoide, piogene amine in polisaharide. Predvsem polisaharidi spodbujajo imunski sistem in krepijo naravne obrambne mehanizme telesa. Vsebnost saponina, prisotna v fitokompleksu, daje rastlini hepatoprotektivno delovanje.
Tablete po 1 g
mačke povprečna teža 5 kg1/2 tablete zjutraj in zvečer 7 dni zapored. Nadaljevati z 1/2 tablete na dan 20 dni.
psi do 10 kg1 tableta zjutraj in zvečer 7 dni zapored. Nadaljevati z 1 tableto na dan 20 dni.
psi od 11 do 25 kg2 tableti zjutraj in zvečer 7 dni zapored. Nadaljevati z 2 tabletama na dan 20 dni.
psi nad 26 kg3 tablete zjutraj in zvečer 7 dni zapored. Nadaljevati z 3 tabletami na dan 20 dni.

 

Pakiranje:

MultiAdapt® dopolnilna krmna mešanica za pse in mačke, 60 tablet po 1 gram.

 

Način uporabe:

Vmešati v dnevni obrok hrane glede na težo živali.

FAQ - pogosta vprasanja

V katerih primerih je lahko MultiAdapt® koristen za mojega psa/mačko?
+

MultiAdapt® je lahko koristen v primerih:
+ prehranske pomanjkljivosti
+ posebni pogoji, kot sta brejost in dojenje
+ pri mladičih v fazi rasti ter pri starejših psih in mačkah
+ za ohranitev idealnega mišičnega tona pri delovnih in športnih psih
+ stanja, ki potrebujejo integracijo za izboljšanje učinkovitosti (na primer na mišični ravni, za povečanje imunskega sistema itd.)
+ stanje okrevanja po normalnih pogojih (na primer v pooperativnem okrevalnem obdobju).
+ pri okrevanju po izčrpavajočih boleznih zaradi stimulacije imunske obrambe zaradi njegovih posebnih sestavin
+ za vzdrževanje kože in dlake v odlični kondiciji

MultiAdapt® – posebej oblikovan za pse in mačke, ki potrebujejo uravnoteženo in učinkovito podporo za svoje dobro počutje. Multiadapt ima sestavo, ki vključuje različne sestavine, uporabne posamezno, še učinkovitejše v sinergiji med seboj.

Moj pes vsak dan je brikete, ali mu lahko povzročim hipervitaminozo, če mu dam tudi MultiAdapt®? Ali je pravilno, če psu dodam dodaten vnos skozi MultiAdapt®, čeprav že skozi brikete dobi vitamine?
+

Kompletna hrana zagotavlja količino hranil, pomembnih za pravilno fiziologijo psov in mačk. Ob številnih priložnostih (povečana telesna aktivnost, obdobje po okrevanju, obdobje intenzivnega okoljskega stresa) bo morda treba povečati vnos nekaterih hranil. MultiAdapt® vsebuje potrebno količino teh učinkovin, da lahko nadomesti potrebe v teh trenutkih stresa, vendar ima količino dodatkov (vitaminov in mineralov) znatno nižjo od mejnih vrednosti. To vodi do varnega vnosa kot prehranskega dodatka. Pomembno je slediti priporočenemu dnevnemu odmerku za težo živali, navedeno na etiketi.

Zakaj se priporoča uporaba izdelka MultiAdapt® pri zelo aktivnih psih, ki so izpostavljeni obremenitvam ali intenzivnemu delu, kako jim lahko izdelek pomaga?
+

Povečanje telesne aktivnosti vodi do potrebnega povečanja prehranskih potreb po vitaminih in mineralih, česar celotna hrana (briketi / mokra hrana) ne more zagotoviti v količinah, navedenih v dnevnem obroku. Vse to ustvarja pomemben fiziološki stres. Multiadapt je multivitaminik bogat s hranili, ki se zlahka absorbirajo, dodanimi posebej za boj proti temu stresnemu stanju.

Zakaj je mladičku poleg DogoJuniorja koristno dati še MultiAdapt®?
+

DogoJunior® je dopolnilna hrana, oblikovana posebej za pse in mačke v odraščanju, da spodbuja skladen razvoj kosti in sklepov ter podpira mladiče pri rasti, zlasti v fazi formacije okostja. Zato je priporočljivo V ZELO OBČUTLJIVEM ŽIVLJENJSKEM OBDOBJU MLADIČKA, KO SE OBLIKUJE STRUKTURA ZA TO KAKŠEN BO ODRASEL PES JUTRI, zato mu je smiselno dodajati DogoJunior v povezavi z MultiAdaptom®; Pravzaprav je MultiAdapt dopolnilna hrana, ki je uporabna za spodbujanje imunske obrambe in normalne presnove energije; Zato je indicirano v vseh primerih, kjer je potrebna dodatna uravnotežena in učinkovita podpora za dobro počutje živali (glej fazo rasti mladiča).

Razlika med MultiAdapt® in FertiAdapt®
+

MultiAdapt® je dopolnilna krmna mešanica koristna za spodbujanje naravne imunske obrambe in za normalno presnovo energije, zato se lahko uporablja v primerih:
+ prehranskih pomanjkljivosti,
+ obdobjih okrevanja (npr. po pooperativnem posegu),
+ v obdobju brejosti in dojenju
+ pri mladiči v rasti (tudi skupaj z DogoJuniorjem)
+ pri starejših živalih
+ pri delovnih in športnih psih za vzdrževanje mišičnega tonusa
+ za podporo mišični zmogljivosti ali imunske obrambe
+ pri okrevanju izčrpavajočih boleznih
+ za ohranjanje zdrave kože in dlake -primeri, pri katerih je uravnotežena in učinkovita podpora potrebna za dobro počutje živali.

FertiAdapt pa je dopolnilna krmna mešanica za posebne prehranske namene za pse in mačke, za pripravo estrusa in razmnoževanje, zato je uporabna samo in izključno v določenem življenjskem obdobju živali;

Posebej:
+ za samice od zadnje faze gonitve do prvega ultrazvoka, ki potrdi brejost (pri naslednji gonitvi)
Pri samicah priporočamo nadaljevanje z MultiAdaptom, ko je brejost potrjena.

+ za samce v obdobjih reproduktivne aktivnosti.
Pri samcih priporočamo kombinacijo FertiAdapt z MultiAdapt za večjo učinkovitost.

Nenamerno zaužitje celotne embalaže izdelka
+

Opozarjamo vas, da je dobro, da neodprto embalažo hranite izven dosega otrok in živali, kot je navedeno v opozorilih na etiketah in škatlah.Največje tveganje v primeru, da pes zaužije celotno vsebino embalaže je, da lahko celo v naglici pogoltne koščke plastike škatle za tablete, veliko bolj škodljive kot aktivne sestavine, ki jih vsebujejo tablete. Glede na variabilnost živali glede na telesno težo, pasmo in starost pa svetujemo, da se posvetujete z veterinarjem, ki bo v vašem primeru z natančnim poznavanjem psa lahko ocenil situacijo.

Moj pes je alergičen na piščanca. V izdelkih Dogoteka je aroma jeter (iz perutnine). Ali lahko pes alergičen na piščanca jemlje izdelke Dogoteka?
+

Odgovor je DA. ABSOLUTNO IN V POPOLNI VARNOSTI.
Živalske beljakovine (aroma jeter) SO HIDROLIZIRANE. Ko se hidrolizirajo, se živalski beljakovine deaktivirajo (Encimi v njih so deaktivirani). To pomeni, da pri tistih, ki jih jemljejo, ne razvijejo alergijskih reakcij. To je praktično postopek deaktivacije encimov, ki zagotavlja odsotnost alergije pri vnosu.

So Izdelki Dogoteka varni za mojega psa ali mačko?
+

Poudarjamo, da so v vseh naših dopolnilnih krmnih mešanicah aktivne sestavine, ki se uporabljajo v sestavi in aditivih, ustrezno odmerjane, da se zagotovi blagodejen učinek na žival, ne povzročajo neželenih učinkov ali kakršne koli toksičnosti. Sledijo evropskim smernicam Registra krmnih snovi (Feed Material register), v katerem so navedeni vsi naravni proizvodi, ki so dovoljeni na živalskem področju.
Zato je priporočljivo slediti priporočenim dnevnim odmerkom.

Kaj če imam posebno vprašanje glede mojega ljubljenčka in potrebujem nasvet?
+

Kontaktirate nas lahko preko Facebook strani, Instagrama ali nam pišete na info@dogoteka.si

Mnenja naših strank

Knjižnica znanja

Mikrobiota in korelacije z imunskim sistemom in kožo
Članki Uncategorized @sl

Mikrobiota in korelacije z imunskim sistemom in kožo

Koža je največji organ v telesu. DA koža je pravi organ! Čeprav nekatere dermatološke bolezni prizadenejo le kožo, so mnoge druge manifestacija sistemske motnje.   Kaj  je mikrobiota kože? Izraz kožna mikrobiota se nanaša na skupek mikroorganizmov (bakterije, glive, kvasovke), ki živijo na površini kože. Mikrobiota ima pomembno funkcionalno vlogo v kožni pregradi, ki deluje kot zaščita pred zunanjimi dejavniki (fizična pregrada in imunološka pregrada). Pri zdravih psih je bakterij, ki tvorijo mikrobioto kože veliko in pripadajo različnim taksonomskim skupinam. […]

Dobra prebava vpliva na zdravje in delovanje celotnega organizma
Članki

Dobra prebava vpliva na zdravje in delovanje celotnega organizma

Prehrana je bistvena za zdravje živali. S hrano je treba vnesti primerno hrano: tisto, ki je fiziološka za telo živali. Ta hrana se v procesu prebave razgradi v mikrohranila in sicer se  prebavi v manjše molekule, ki jih telo lahko absorbira in uporabi. Prebava je poleg tega, da je zelo pomemben proces, tudi proces, ki se nenehno dogaja v telesu živali. Dobra prebava je pomembna: za nahranitev celic z vsemi potrebnimi hranili za izločanje odpadnih snovi in ​​presežkov iz telesa. Najpomembnejšo […]