BEST-SELLER
MADEinITALY

DOGOjunior®

37,23 

vključno z 9.5% DDV

Dopolnilna krmna mešanica v tabletah za pse in mačke v fazi rasti. Izboljšana formula z dodatkom ribjega olja.

PRIPOMORE K SKLADNEMU RAZVOJU KOSTI IN SKLEPOV PSOV IN MAČK V DOBI RAZVOJA

Šifra: ce4f9fbd503a Kategoriji: ,

Opis

 • GLUKOZAMIN SULFAT – s kemičnega vidika je glukozamin amino monosaharid ali monosaharid, za katerega je značilna zamenjava hidroksi funkcionalne skupine z amino funkcionalno skupino. Glukozamin je eden glavnih predhodnikov glikoproteinov, zlasti proteoglikanov, makromolekul, sestavljenih iz osrednje beljakovinske strukture (jedra), na katero so kovalentno povezane strukture disaharidov ali glikozaminoglikanov (GAG), tj. dolge, nerazvejane verige, ki se izmenjujejo v diaharidih z amino saharidi. Vsi GAGi vsebujejo derivate glukozamina.
  Proteoglikani so glavne sestavine zunajceličnega matriksa vezivnega tkiva kosti in hrustanca in so z nekovalentnimi vezmi povezani z dolgimi verigami hialuronske kisline, kemično tudi glikozaminoglikana (GAG). Znotraj teh ogromnih agregatov proteoglikanov in hialuronske kisline so v matriksu tudi beljakovine, kot so kolagen, elastin in fibronektin, zaradi česar je sam matriks bolj odporen.
  Glukozamin ima zato zelo pomembno vlogo v strukturi teh tkiv, zato je njegova uporaba pri rastočih psih lahko koristna za normalen razvoj kosti in sklepov.
 • HONDROTIN SULFAT – Hondroitin sulfat je glikozaminoglikan (GAG), ki je zato v obliki proteoglikanov tudi zelo pomembna sestavina zunajceličnega matriksa vezivnega tkiva kosti in hrustanca.
  Dajanje glukozamina in hondroitin sulfata mladičkom je zato lahko koristno za krepitev in hondroprotekcijo kostnih in hrustančnih struktur.
 • EQUISETUM ARVENSE – ta rastlina, znana tudi kot “preslica”, je še posebej bogata s silicijevim dioksidom, tako v steblu kot v listih.
  Dobra vsebnost silicijevega dioksida je v polnozrnatih žitaricah, morskih sadežih (raki), številni zelenjavi (čebula, šalotka, jagode, grah, pitna voda in nekatere mineralne vode).
  V zadnjem desetletju so nekatere študije prepoznale silicij kot element v sledovih, ki igra pomembno vlogo v vezivnem tkivu, zlasti v kosteh in hrustancu. Nekatere nepravilnosti kosti in hrustanca so povezane z zmanjšanjem komponent matriksa, kar poudarja, da je potreba po siliciju pri tvorbi kolagena in GAG pomembna zahteva. Glavni učinek silicija v kosteh in hrustancu je na organski matriks (predstavljen s kolagenskimi vlakni), potopljen v amorfno snov proteoglikanov in GAG. Zdi se, da pomanjkanje silicija močneje vpliva na organsko matriko kosti kot na postopek mineralizacije. Nadaljnjo podporo presnovni vlogi silicija v vezivnem tkivu zagotavlja odkritje, da je silicij glavni ion osteogenih celic in je prisoten v še posebej visokih koncentracijah v presnovno aktivnem stanju celice; poleg tega silicij v mitohondrijih teh celic doseže razmeroma visoke ravni.
  Pomanjkljiva stanja tega elementa so na živalskih modelih pokazala pomanjkljivo tvorbo sklepov, pomanjkljivo endohondralno rast, okvare sklepnega hrustanca. Equisetum zaradi vsebnosti silicijeve kisline je lahko koristen, zato je koristen za podporo funkcionalnosti kosti in hrustanca.
 • HRANJENJE ŽIVALI Z BELJAKOVINAMI – hrana neprestano proizvaja kisle odpadke in telo se po svojih najboljših močeh trudi, da bi jih odpravilo. Znano je, da prehrana, bogata z beljakovinami, zlasti živalskimi in v manjši meri rastlinskega izvora, vodi do nastanka številnih kislih odpadkov, vendar je organizem sposoben uravnotežiti (nevtralizirati) odvečne kisle snovi s sprožitvijo različnih mehanizmov . Če pa nima zadostne alkalne zaloge (bikarbonati), teh kislin ne more stoodstotno nevtralizirati. V tej situaciji kost predstavlja temeljno rezervo mineralov, iz katerih telo črpa. To na dolgi rok vodi do osiromašenja njene mase z oslabitvijo (oslabelost kosti).
  Količina kalcija v hrani ni tako pomembna kot lastnost, da kalcija ne odstranjuje iz telesa.
  Zato je pomembno, da vedno hranite uravnoteženo prehrano s hranili, kot so beljakovine, ogljikovi hidrati in maščobe.
 • LAMINARIA DIGITATA – laminaria digitata je vir alg različnih hranil, kot so natrij, kalcij, magnezij, železo, mangan, cink, jod, in ponuja vse prednosti teh snovi v naravni in nesintetični obliki. Kalcij, ki ga vsebujejo alge, je odlična hrana za mladičke.
 • SPIRULINA MAXIMA – je tudi alga – Alge na splošno, zlasti njihove stene, so bogate s polisaharidi, beljakovinami in lipidi. Spirulina je znana po svojih prečiščevalnih lastnostih zaradi polisaharidne komponente in po antioksidativnih lastnostih zaradi prisotnosti fenolnih kislin, alfa-tokoferola in beta-karotena.
 • PERNA CANALICULUS – splošno znana kot zelena školjka, je novozelandska zelena školjka. Nekatere nedavne študije so pokazale, da je ta hrana lahko še posebej koristna za zdravje sklepov. Ta lastnost je pripisana vrsti hranilnih snovi, predvsem pa se zdi, da je to predvsem posledica prisotnosti eikozatetraenojske kisline (ETA), večkrat nenasičene maščobne kisline iz omega 3 serije. Perna canaliculus ima vsebnost mineralov, vsebuje visok odstotek beljakovin, ogljikovih hidratov, glikozaminoglikanov (glukozamin), lipidov in kot že omenjeno, mineralov.
 • VITAMIN C – z antioksidativnim delovanjem prispeva k tvorbi naravnega kolagena.
 • VITAMIN E – antioksidativni učinek.
 • SELEN – mineral, ki podpira normalno delovanje imunskega sistema in je koristen za zaščito celic pred oksidativnim stresom.
 • RIBLJE OLJE – Izboljšana formula z dodatkom ribjega olja. Vsebuje ribje olje, dobro znan vir nenasičenih maščobnih kislin iz omega 3 serije. Polinenasičene maščobne kisline so molekule, sestavljene iz ogljikove verige s končno karboksilno skupino in končno metilno skupino. Ogljikova veriga ima tako preproste kot dvojne vezi, torej nenasičene dele.
  Omega 3 maščobne kisline in omega 6 so opredeljene kot esencialne maščobne kisline, saj jih telo ne more sintetizirati, zato jih je treba nujno jemati s prehrano. Večkrat nenasičene maščobne kisline, zlasti EPA in DHA, imajo znane zdravstvene lastnosti, predvsem blagodejno delovanje na ravni srčnega delovanja, krvnega tlaka in ravni holesterola v krvi.

Sestava

 

Aktivne sestavine

Izdelki, pridobljeni s preoblikovanjem zelišč (prah Equisetum arvense L. 10%, prah Laminaria digitata 5%, prah spirulina maxima 4%), glukozamin sulfat (iz živalskega tkiva) 10%, hondroitin sulfat (iz prašiča) 10%, maltodekstrin, hidrolizati živalskih beljakovin (iz perutninskih jeter), magnezijeva sol stearinske kisline, 1% ribjega olja, 1% perna canaliculus v prahu.

Izboljšana formula z dodatkom ribjega olja.
Vsebuje ribje olje, dobro znan vir nenasičenih maščobnih kislin iz omega 3 serije. Polinenasičene maščobne kisline so molekule, sestavljene iz ogljikove verige s končno karboksilno skupino in končno metilno skupino. Ogljikova veriga ima tako preproste kot dvojne vezi, nenasičene dele.
Omega 3 maščobne kisline, kot tudi omega 6, so opredeljene kot esencialne maščobne kisline, ker jih telo ne more sintetizirati, zato jih je treba nujno jemati s prehrano. Večkrat nenasičene maščobne kisline, zlasti EPA in DHA, imajo znane zdravstvene lastnosti, predvsem blagodejno delovanje na ravni srčnega delovanja, krvnega tlaka in ravni holesterola v krvi.

 

INDIKACIJE

Spodbuja skladen razvoj kosti in sklepov psov in mačk v fazi rasti in razvoja.

 

Karakteristične sestavine 1 tableta 1 g
Hondroitin sulfat (iz prašiča)100 mg
Glukozamin sulfat (iz morskih rakov)100 mg
Equisetum arvense L.100 mg
Laminaria Digitata50 mg
Spirulina Maxima40 mg
Perna Canaliculus10 mg
L-glutaminska kislina50 mg
Selen52,5 mcg
C vitamin60 mg
Tablete po 1 g (od 2 mesecev dalje do končnega razvoja).

(od 2 mesecev dalje do končnega razvoja. )

psi in mačke do 10 kg1 tableta
psi 11 – 20 kg2 tableti
psi nad 20 kg3 tablete

 

Pakiranje:

DOGOjunior® prehransko dopolnilo za pse in mačke, 60 tablet po 1 gram

 

Način uporabe:

Vmešati ustrezno število tablet v dnevni obrok hrane oziroma direktno na koren jezika živali. Povečana apetibilnost.

FAQ - pogosta vprasanja

Zakaj je mladičku poleg DogoJuniorja® koristno dati še MultiAdapt®?
+

DogoJunior® je dopolnilna hrana, oblikovana posebej za pse in mačke v odraščanju, da spodbuja skladen razvoj kosti in sklepov ter podpira mladiče pri rasti, zlasti v fazi formacije okostja. Zato je priporočljivo V ZELO OBČUTLJIVEM ŽIVLJENJSKEM OBDOBJU MLADIČKA, KO SE OBLIKUJE STRUKTURA ZA TO KAKŠEN BO ODRASEL PES JUTRI, zato mu je smiselno dodajati.DogoJunior v povezavi z MultiAdaptom; Pravzaprav je MultiAdapt dopolnilna hrana, ki je uporabna za spodbujanje imunske obrambe in normalne presnove energije; Zato je indicirano v vseh primerih, kjer je potrebna dodatna uravnotežena in učinkovita podpora za dobro počutje živali (glej fazo rasti mladiča).

Moj mladič raste dobro. Nima posebnih težav. Naj mu vseeno dam DOGOjunior®?
+

Izdelek DOGOjunior® se daje od 2 mesecev do popolnega razvoja. Snovi v izdelku DOGOjunior® delujejo blagodejno varovalno v daljšem časovnem obdobju in se lahko uporabljajo od odstavitve.

Od katere starosti se lahko daje izdelek DOGOjunior®?
+

Dodatek k hrani DOGOjunior® je indicirano dajati brez prekinitve rastočim mladičem, da se zagotovi stalna in pravilna podpora za hiter razvoj kosti in hrustanca pri mladičih.

Ali se izdelek DOGOjunior® daje neprestano med rastjo ali ga je treba dajati v ciklih?
+

Oba izdelka spadata v kategorijo dodatkov h krmi, značilnih za pravilen razvoj in rast mladička.
Za razliko od klasične kondrozaščite za mladičke ima DOGOjunior® na seznamu sestavin vrsto rastlinskih izvlečkov, pomembnih za namen, za katerega je izdelek namenjen.
Glukozamin in hondroitin sulfat sta vsekakor koristna pri uresničevanju cilja pomoči pravilni rasti in razvoju kosti mladičkov.
Organizem mladičkov je na splošno že sposoben sintetizirati potrebno količino glukozamina in hondroitina za njihovo rast; dodatek je namenjen podpori te kvote in izboljšanju v primeru fizioloških pomanjkljivosti.
Vendar je treba nameniti pri izdelku DOGOjunior® prednost drugim komponentam izdelka; če imamo na eni strani samo dve komponenti, ki podpirata zdravje hrustanca in kosti, imamo na drugi strani popolnejši izdelek, ki poleg prej omenjenega delovanja s pomembnimi izvlečki podpira osteoartikularne funkcije:

 • Equisetum Arvense – preslica je rastlina iz družine Equisetaceae; Prisotne učinkovine so: silicijev dioksid, kalcij, magnezij, kalij, saponin (ekvisetonin), flavonski glikozidi, majhne količine alkaloidov in taninov. Zaradi prisotnosti teh mineralnih soli v visoko razpoložljivi molekularni obliki preslica prispeva k “presnovi kosti” in spodbuja remineralizacijo osteo-sklepnega sistema. Zaradi svojih remineralizirajočih lastnosti, lahko pomaga utrditi kosti in jih ohraniti zdrave in trdne, kar je zelo pomembno za mladiča in zato bi lahko predstavljal naravno zdravilo, koristno za preprečevanje osteoporoze.
  Pravzaprav se zaradi dobre vsebnosti silicija, kalija in določenih flavonoidov zdi še posebej primeren za pospeševanje celjenja zlomov, v primeru krhkosti kosti in v primeru težkega celjenja kožnih ran. Odličen tudi za zunanjo uporabo, koristen je za krepitev dlake živali, preprečevanje izpadanja in podpiranje njene rasti.
 • Laminaria digitata – Laminaria je rjava morska alga, bogata z jodom in natrijem, pa tudi z železom, magnezijem, kalijem in kalcijem; zanjo so značilni visoki odmerki folne kisline in prisotnost številnih vitaminov, zaradi katerih je alga bogata s hranili. Koristna je pri uravnavanju in izboljšanju metabolizma (zaradi ogromne vsebnosti joda); lahko je tudi veljavno živilo za dopolnitev magnezija, kalija in kalcija, ki so pomembni za zdravje kosti.
 • Spirulina maxima – Alga, znanstveno znana kot Arthrospira, živi predvsem v sladki vodi subtropskih območij. Ima modro-zeleno barvo in je dobila ime po tipični spiralni obliki. Velja za eno najbolj popolnih živil na planetu; Pravzaprav vsebuje vse esencialne aminokisline, vsebuje 60% beljakovin in ima najvišjo koncentracijo beta-karotena, vitamina B12, železa in mineralov ter redke esencialne maščobne kisline GLA (gama-linolenska kislina). Ker je tako bogata morska alga, je še posebej pomembna za imunski sistem, vendar njeno bogastvo s sestavinami omogoča, da je rastlina precej vsestranska. Dejansko deluje tudi na ravni sklepov, da pomaga ohranjati zdravje kosti.
 • Perna canaliculis – Perna canaliculis je školjka (zelena školjka) z Nove Zelandije, ki se pogosto uporablja za preprečevanje artroze pri živalih. Vsebuje omega-3 maščobne kisline in eikosatrienojske kisline. Vsebuje tudi hondroitin sulfat, omega 3 maščobne kisline, eikozapentaenojsko kislino (EPA) in dokozaheksaenojsko kislino (DHA), glutamin, vitamine A in C ter mineralne soli (cink, baker, mangan). Ti blagodejno vplivajo na zdravje in sinergijsko delujejo pri omejevanju degeneracije hrustanca in pomagajo pri regeneraciji sinovialne tekočine.
Kakšna je razlika med DOGOjunior® in klasičnim izdelkom - kondrozaščita za mladičke?
+

Razvit do najmanjših podrobnosti za integracijo prehrane mladičkov psov in mačk po odstavitvi, z največjim vnosom makro in mikro elementov ter esencialnih aminokislin, ki se zlahka absorbirajo in presnovijo.
Vnosa hondroitina in glukozamina, ki sta vsebovana v pomembnih količinah, ki pripomoreta k pravilni tvorbi sklepnega hrustanca, smo dodali uporabo Perna canaliculus, ki vsebuje glikozaminoglikane, zelo koristne za tvorbo hrustanca; poleg tega vsebuje dolgoverižne omega 3 maščobne kisline, različne minerale in številne pomembne aminokisline.

Vendar pa je poudarek na fitoterapevtskih izvlečkih, kot sta alga spirulina in alga laminaria – dve algi z zelo visoko vsebnostjo aminokislin in vitaminov, vključno z vitaminom E, vitaminom A in številnimi vitamini skupine B. Vsebujejo tudi dobro količino omega-3 in omega-6 maščobnih kislin; alga laminaria vsebuje tudi jod.
Equisetum Arvense vsebuje veliko količino organskega silicija, ki olajša absorpcijo vseh makro in mikroelementov. V zadnjem desetletju so nekatere študije prepoznale silicij kot element v sledovih, ki igra pomembno vlogo v vezivnem tkivu, zlasti kosteh in hrustancu.
Vse komponente so kupljene od kvalificiranih dobaviteljev, so titrirane in standardizirane kakovostne surovine ter imajo vedno certifikate analiz in nadaljnjih naključnih analiz, ki potrjujejo odličnost izdelka in zagotavljajo učinkovitost; zahteve, s katerimi se ne moremo pohvaliti s poljubno kombinacijo enostavnih praškov, kupljenih na spletu ali v trgovinah in mešanih po želji, ne da bi upoštevali titracijo in odmerjanje na kilogram; pri mladičkih je še toliko bolj pomembno, da uporabljamo kakovostne izdelke in se ne zanašamo na “naredi sam”, da ne bi ogrozili fiziološke rasti.

DOGOjunior® kompletni izdelek za rast mladiča v primerjavi s posameznimi snovmi, ki so dodane v prehrano mladiča po metodi "naredi sam"
+
Nenamerno zaužitje celotne embalaže izdelka
+

Opozarjamo vas, da je dobro, da neodprto embalažo hranite izven dosega otrok in živali, kot je navedeno v opozorilih na etiketah in škatlah. Največje tveganje v primeru, da pes zaužije celotno vsebino embalaže je, da lahko celo v naglici pogoltne koščke plastike, veliko bolj škodljive kot aktivne sestavine, ki jih vsebuje izdelek. Glede na variabilnost živali glede na telesno težo, pasmo in starost pa svetujemo, da se posvetujete z veterinarjem, ki bo v vašem primeru z natančnim poznavanjem psa lahko ocenil situacijo.

Moj pes je alergičen na ribe. Ali lahko uporablja izdelke Dogoteka, ki vsebujejo ribje olje (DOGOmaxy®, DOGOmini®, DOGOjunior®)?
+

Odgovor je DA. SEVEDA IN V POPOLNI VARNOSTI.
Hidrolizirane beljakovine piščančjih jeter dobimo z obdelavo (hidroliza) beljakovin, katere namen je reduciranje na manjše sestavine (aminokisline). Izraz “hidrolizirane beljakovine”, ki je besedilo, ki se uporablja v okviru regulativnega profila, lahko sproži interpretativne dvome, ker so v praksi hidrolizirani proteini aminokisline. Hidroliza (ki je nekakšna predigestija) je postopek, ki skozi toploto, tlak ali encimske reakcije prebije peptidno vez, ki aminokisline drži skupaj in tvori beljakovine. Tako se kompleksni proteini razgradijo na bolj ali manj dolge verige aminokislin (ki nimajo več strukture beljakovin), vse do osnovnih aminokislin. Tega aminokislina živalsko telo ne prepozna kot alergene, ker se struktura popolnoma razlikuje od začetne, zato jih lahko uporabimo kot hrano pri živalih, ki imajo težave z neprebavljenimi (nehidroliziranimi) beljakovinami te hrane.

Moj pes je alergičen na piščanca. Lahko uporablja izdelke Dogoteka, ki vsebujejo hidrolizirane piščančje beljakovine (hidrolizirane živalske beljakovine iz jeter perutnine)?
+

Aktivne sestavine uporabljene v vseh naših dopolnilnih krmnih mešanicah, so uporabljene v točno določeni sestavi, ustrezno odmerjeni, da zagotovijo blagodejni učinek na žival, ne povzroča stranskih učinkov ali kakršne koli toksičnosti. Upoštevamo stroge EVROPSKE smernice registra krmnih surovin, ki navaja vse naravne proizvode, dovoljene na živalskem polju.
Priporočljivo je upoštevati priporočene dnevne obroke.

Ali so izdelki Dogoteka varni za mojega psa ali mačko?
+

DogoJunior je dopolnilna hrana, oblikovana posebej za pse in mačke v odraščanju, da spodbuja skladen razvoj kosti in sklepov ter podpira mladiče pri rasti, zlasti v fazi formacije okostja.
Zato je priporočljivo V ZELO OBČUTLJIVEM ŽIVLJENJSKEM OBDOBJU MLADIČKA, KO SE OBLIKUJE STRUKTURA ZA TO KAKŠEN BO ODRASEL PES JUTRI, zato mu je smiselno dodajati DogoJunior v povezavi z MultiAdaptom; Pravzaprav je MultiAdapt dopolnilna hrana, ki je uporabna za spodbujanje imunske obrambe in normalne presnove energije; Zato je indicirano v vseh primerih, kjer je potrebna dodatna uravnotežena in učinkovita podpora za dobro počutje živali (glej fazo rasti mladiča).

V navodilih piše, da moram svojemu kužku dati 3 tablete, ko je njegova teža več kot 20 kg. Ali naj vedno dajem 3 tablete, tudi če pes tehta 50 kg?
+
Kaj pa, če imam točno določeno vprašanje o svojem ljubljenčku in potrebujem osebni nasvet?
+

Lahko nas kontaktirate na Facebooku, Instagramu ali nam pišete e-pošto na info@dogoteka.si

Mnenja naših strank

Knjižnica znanja

Mikrobiota in korelacije z imunskim sistemom in kožo
Članki Uncategorized @sl

Mikrobiota in korelacije z imunskim sistemom in kožo

Koža je največji organ v telesu. DA koža je pravi organ! Čeprav nekatere dermatološke bolezni prizadenejo le kožo, so mnoge druge manifestacija sistemske motnje.   Kaj  je mikrobiota kože? Izraz kožna mikrobiota se nanaša na skupek mikroorganizmov (bakterije, glive, kvasovke), ki živijo na površini kože. Mikrobiota ima pomembno funkcionalno vlogo v kožni pregradi, ki deluje kot zaščita pred zunanjimi dejavniki (fizična pregrada in imunološka pregrada). Pri zdravih psih je bakterij, ki tvorijo mikrobioto kože veliko in pripadajo različnim taksonomskim skupinam. […]

Dobra prebava vpliva na zdravje in delovanje celotnega organizma
Članki

Dobra prebava vpliva na zdravje in delovanje celotnega organizma

Prehrana je bistvena za zdravje živali. S hrano je treba vnesti primerno hrano: tisto, ki je fiziološka za telo živali. Ta hrana se v procesu prebave razgradi v mikrohranila in sicer se  prebavi v manjše molekule, ki jih telo lahko absorbira in uporabi. Prebava je poleg tega, da je zelo pomemben proces, tudi proces, ki se nenehno dogaja v telesu živali. Dobra prebava je pomembna: za nahranitev celic z vsemi potrebnimi hranili za izločanje odpadnih snovi in ​​presežkov iz telesa. Najpomembnejšo […]