BEST-SELLER
MADEinITALY

DOGOdigestive®

29,57 

vključno z 9.5% DDV

Dogo Digestive je dopolnilna hrana za pse in mačke za normalno delovanje prebave. Podpira vašega ljubljenčka v vseh fazah prebavnega procesa.

Dogo Digestive je dopolnilna hrana za pse in mačke v okusnih tabletah, ki vsebujejo betain hidroklorid, mango, encijan in zdravilni gozdni koren (Angelica Archangelica) za spodbujanje normalnega prebavnega delovanja.

Dogo Digestive je dopolnilna hrana za pse in mačke za normalno delovanje prebave.

Podprite vašega ljubljenčka v vseh fazah prebavnega procesa.

Priporočljivo je dati izdelek živali pred obrokom.

Opis

DOGO Digestive®

Hranjenje je temeljni vidik vsakega živega bitja, uravnotežena in raznolika prehrana vašega hišnega ljubljenčka je ključ do  dobrega počutja in dolgoživosti, prav tako pomembna je pravilna prebava zaužite hrane (industrijske ali domače); zlasti glede na to, da je prebavna faza pri psih in mačkah, tako kot pri ljudeh, zelo kompleksen proces, v katerem morajo biti organi popolnoma usklajeni in ki zaradi vseh teh razlogov zahteva več ur (povprečno med 24 in 36 pri psih in mačkah). Dogoteka se je odločila formulirati Dogo Digestive, izjemno inovativno dopolnilno krmo, ki vsebuje vrsto aktivnih sestavin, kot so mango, magnolija, janež, encijan in zdravilni gozdni koren (Angelika archangelica), ki podpirajo in spodbujajo vse faze občutljivega prebavnega procesa.

DogoDigestive vsebuje aktivne sestavine  in karminativne rastline s prebavnim, anti spamodičnim, encimskim in evpeptičnim delovanjem (grenki aktivi ugodno vplivajo na izločanje želodčnih sokov).

 

MANGO (Mangifera indica L.)

Mango se priporoča za tiste, ki imajo  občutek teže v želodcu, ker vsebuje nekaj encimov, ki pospešujejo prebavo, predvsem beljakovine, s katerimi je (kar je za sadež nenavadna lastnost) še posebej bogat.

Mango ima številne lastnosti, zaradi katerih je odličen za zdravje prebave. Na primer, vsebuje skupino prebavnih encimov, ki lahko razgradijo velike molekule hrane, tako da jih je mogoče zlahka absorbirati. Ti encimi lahko razgradijo kompleksne ogljikove hidrate v sladkorje, kot sta glukoza in maltoza.

Plodovi manga so naravni viri prebavnih encimov, kot sta proteaza in amilaza, ki pomagajo pri razgradnji beljakovin in ogljikovih hidratov med prebavo. Ti encimi olajšajo prebavo hranilnih snovi in ​​njihovo absorpcijo v črevesju psa, kar prispeva k boljši asimilaciji hrane.

 

MAGNOLIJA (Magnolia officinalis Rehder & Wilson)

Magnolija pomaga pri prebavnem procesu, uravnava črevesno peristaltiko  in  uravnoveša ustno bakterijsko floro; pomaga tudi pri izločanju plinov. Spodbuja odvajanje telesnih tekočin. Ima antispazmodično delovanje.

 

JANEŽ (Pimpinella anisum L.), ENCIJAN (Gentiana lutea L.), ANGELIKA (Angelica archangelica L.)

Janež, encijan in angelika so zelišča, znana po svojih prebavnih in karminativnih lastnostih, tj. lahko lajšajo prebavne motnje, kot so napenjanje, slabost in napihovanje trebuha. Ta zelišča vsebujejo eterična olja in aktivne sestavine, ki spodbujajo črevesno gibljivost in izločanje žolča, kar prispeva k boljši prebavi maščob in zmanjšanju črevesnih vnetij.

 

JANEZ (Pimpinella anisum L.)

Janež pomaga pri črevesni peristaltiki in izločanju sline. Med lastnostmi janeža je tudi prebavna, saj semena zaradi vsebovanega anetola preprečujejo otekanje trebuha, zavirajo črevesno fermentacijo in napenjanje s sproščanjem gladkih mišic črevesja. Ima sedativni in antispazmodični učinek proti plinastim kolikam.

 

ANGELIKA ali zdravilni gozdni koren (Angelica archangelica L.)

Angelika se ponaša s prebavnimi, toničnimi lastnostmi, je odlična pomoč pri težki ali počasni prebavi.

Uporabna je  tudi v primeru pomanjkanja apetita. Ima spazmolitični in evpeptični učinek (katera koli snov, predvsem grenka zelenjava, ki povzroči povečanje apetita, ne da bi povzročila druge pomembne pojave na telesu).

 

ENCIJAN (Gentiana lutea L.)

Encijan se uporablja v različnih oblikah za pomoč pri prebavi, saj poveča delovanje želodca in klorodropeptično izločanje želodca, z neposrednim delovanjem in refleksnim mehanizmom (vagalni dražljaj).
Encijan se uporablja za spodbujanje apetita in za zdravljenje dispeptičnih motenj, kot sta občutek polnosti in vetrovi.

Encijan se je zaradi visoke vsebnosti grenčin izkazal za zelo uporabnega pri zdravljenju omenjenih obolenj. Te snovi namreč lahko povzročijo stimulacijo receptorjev za okus, posledica česar je povečano izločanje sline in povečano izločanje želodčnih sokov. Vse to se torej odraža v povečanju apetita in izboljšanju prebavnih procesov ter morebitnih dispeptičnih motenj.

Poleg tega rastlini pripisujejo tudi tonične in obnovitvene lastnosti. Znana je njegova protivnetna, diuretična in zaščitna moč za jetra in prebavni sistem.

Če povzamemo, lahko uživanje hrane, ki vsebuje naravne prebavne encime in karminativna zelišča, koristi različnim stopnjam prebavnega procesa pri psih, izboljša prebavo in asimilacijo hranil ter zmanjša nelagodje v prebavilih. Vendar je pomembno, da se vedno posvetujete s svojim veterinarjem, preden naredite kakršne koli pomembne spremembe v prehrani svojega psa.

 

BETAIN HCL

Betain je naravno hranilo telesa, deluje skupaj z drugimi organi in pomaga pri preprečevanju koronarnih, mišičnih in povezanih bolezni prebavnega sistema.

Dobavlja klorovodikovo kislino in je bistvenega pomena za asimilacijo vitamina B12, kalcija in železa.

Sodeluje pri prebavi z zagotavljanjem klorovodikove kisline, potrebne v prebavnem procesu za razgradnjo beljakovin.

Preprečuje dehidracijo celic z uravnoteženjem količine prisotne vode. Sodeluje pri transportu tekočin po telesu.

 

Zgaga, prebavne motnje, napihnjenost in refluks naj bi bili pogosto posledica prekomerne proizvodnje kisline. Namesto tega so ti simptomi pogosto povezani s pomanjkanjem proizvodnje klorovodikove kisline v želodcu, katerega manifestacije so enake kot pri hiperacidnosti želodca.

Betain HCL poveča raven klorovodikove kisline v želodcu, ki je potrebna za pravilno prebavo in asimilacijo hranilnih snovi iz hrane. Za popolno prebavo beljakovin in absorpcijo aminokislin so potrebne normalne ravni klorovodikove kisline. Potreben je tudi za pridobivanje vitamina B12 iz hrane. Betain HCL nam torej pomaga obnoviti raven kisline v želodcu in vzdrževati pravilno delovanje prebavil.

SESTAVA: Hidrolizirane živalske beljakovine (perutninskega izvora), Inaktivirane kvasovke (Saccharomyces cerevisiae), Maltodekstrin, Proizvodi in soproizvodi predelave svežega sadja in zelenjave ( Mango- Mangifera indica L.- sadni prah) 4 %, Proizvodi predelave zelišč. ( Gentian- Gentiana lutea L.- korenina v prahu 4%, Angelica- Angelica archangelica L.- korenina v prahu 4%, Janež- Pimpinella anisum L.- plod v prahu 2,5%) , Magnezijeva sol stearinske kisline, Izdelki predelave zelišč (Magnolia- Magnolia officinalis Rehder & Wilson- lubje v prahu 2%), Enocelični proteini iz gliv (Aspergillus Oryzae), Mono di in trigliceridi maščobnih kislin (gliceril behenat) DODATKI NA KG: Hranilni dodatki: vitamini, provitamini in kemično natančno definirane snovi s podobnim delovanjem: Betain hidroklorid 180.000 mg/kg Tehnološki dodatki: mikrokristalna celuloza; Silicijeva kislina, oborjena in posušena.

 

KARAKTERIZACIJSKE SESTAVINE ZA 1 TABLETO 

Sestava za 1 tableto
Povprečna vsebina
Betain hidroklorid180 mg
Mango- Mangifera indica L.- sadež40 mg
Encijan- Gentiana lutea L.- koren40 mg
Angelika- Angelica archangelica L.- koren40 mg
Janež- Pimpinella anisum L.- plod25 mg
Magnolija – Magnolia officinalis Rehder & Wilson – lubje20 mg

DNEVNI ODMEREK   

Teža živaliPriporočen dnevni odmerek 
PES
Do 10 kg1 tableta
Od 10-20 kg2 tableti
Od 20-30 kg3 tablete
Od 30-40 kg4 tablete
Nad 40 kg5 tablet
MAČEK
Do 5 kg½ tablete  
Nad 5 kg1 tableta

 

Navodila za uporabo 

Priporočeni obrok dajte hišnemu ljubljenčku neposredno v usta ali ga vmešajte v njegov obrok pred hranjenjem. Dnevni odmerek  dopolnite z običajno hrano. Vedno živali zagotovite dovolj sveže vode.

Priporočljivo je, da se izdelek  vzame pred obroki.

 

Pakiranje

30 deljivih tablet po 1 g

FAQ - pogosta vprasanja

Kako dolgo naj dajem DogoDigestive?
+

DogoDigestive je izdelek, ki ga je treba dajati, dokler ga žival potrebuje, torej do takrat

  • ko ima pes ima prebavne težave
  • dokler ima koristi od uporabe izdelka
  • dokler se prehranjuje z industrijsko prehrano.

Aktivne sestavine v izdelku pomagajo psu in mački pri pravilni prebavi.

Za koga se priporoča izdelek Dogo Digestive?
+

Dogo Digestive je primeren tako v primeru če se vaš ljubljenček hrani z industrijsko tako če se hrani z doma narejeno hrano. Dogo Digestive je dopolnilna krma, ki je zasnovana za normalno delovanje prebave in je sestavljena iz serije aktivnih sestavin, od katerih so številne naravne, ki spremljajo vašega ljubljenčka v vseh občutljivih fazah prebavnega procesa.

Kako se Dogo DIGESTIVE obnaša v primerih hipo acidoze in hiper acidoze pri psih? Se priporoča njegova uporaba?
+

Da, v nepatoloških primerih lahko izdelek uravnava pH želodčnih sokov in pomaga normalizirati celoten prebavni proces zaradi prisotnosti karminativnih rastlin in betain klorohidrata.

Kdaj je priporočljivo jemati Dogo Digestive?
+

Priporočamo, da ga žival zaužije neposredno pred obroki, tako da spremlja celoten prebavni proces.

Če moj pes je več obrokov na dan, kako naj psu dam dnevni odmerek izdelka DogoDigestive?
+

Dogo Digestive je dopolnilna hrana za pse in mačke za normalno delovanje prebave.

Ker podpira vašega ljubljenčka v vseh fazah prebavnega procesa, priporočamo, da se živali izdelek da pred glavnimi obroki (po možnosti pol ure pred njim, saj pomaga uravnavati želodčno kislost).

Primer: če vaš pes jé dvakrat na dan in tehta 18 kg, mora čez dan vzeti dve tableti (v skladu z navodili odmerjanja na škatli), zato se priporoča ena tableta pred vsakim obrokom, za najboljše delovanje izdelka.

Zakaj je Dogo Digestive še posebej primeren, če se vaš pes prehranjuje z industrijsko hrano (suho ali mokro?)
+

Če vaš ljubljenček uživa večinoma komercialno predelano hrano, kot npr. briketi  ali konzervirana hrana, tudi če gre za obroke, zasnovane in uravnotežene posebej za živali, obstaja velika verjetnost, da ne dobi vseh encimov, ki jih morda potrebuje, saj predelana hrana nima prebavnih encimov, ki so drugače  prisotni v svežih živilih.

Medtem ko lahko telo vašega ljubljenčka proizvede nekaj encimov, potrebnih za prebavo hrane, se za optimalno prebavo vedno zanaša na encime, ki so naravno prisotni v sveži hrani.

Prebavni encimi so hranila, ki lahko prispevajo k številnim biokemičnim reakcijam telesa in so v velikih količinah prisotne v številnih svežih živilih, pa tudi naravno proizvedeni.

Običajno aktivnost želodca, črevesja, jeter in trebušne slinavke uspe zagotoviti pravi encimski prispevek za izvajanje različnih organskih funkcij, vendar se včasih mehanizem zatakne.

Uživanje nekaterih živil, bogatih z naravnimi prebavnimi encimi, pomaga ponovno vzpostaviti zadostno količino telesu za izboljšanje prebavnih procesov, kar daje novo ravnovesje, vendar to ni vedno mogoče ali indicirano v velikih količinah v prehrani psov in mačk.

Poleg tega za visoko predelane diete, kot so briketi z visoko vsebnostjo škroba in ogljikovih hidratov, vključno z rižem, starimi žiti, krompirjem ali stročnicami, vaš hišni ljubljenček potrebuje posebno formulo prebavnih encimov, ki lahko prenese veliko obremenitev z ogljikovimi hidrati.

Poleg prehrane, ki temelji na rafiniranih živilih, tudi stresno obdobje ali intoleranca na hrano

lahko povzročijo pomanjkanje prebavnih encimov ali oteženo prebavno aktivnost.

Zaradi vseh teh razlogov priporočamo dodajanje Dogo Digestive prehrani vašega hišnega ljubljenčka.

Kaj vsebuje Dogo Digestive? In kako naravne aktivne sestavine, ki jih vsebuje pomagajo pri prebavnem procesu pri psih in mačkah?
+

Dogo Digestive, izjemno inovativna dopolnilna hrana, ki vsebuje vrsto aktivnih  sestavin, kot so mango, magnolija, janež, encijan in angelika, ki podpirajo in spodbujajo vse faze občutljivega prebavnega procesa. Tukaj je nekaj funkcij teh naravnih učinkovin:

Encimi, prisotni v mangu, pomagajo spodbujati učinkovito prebavo.

Ti encimi olajšajo prebavo hranilnih snovi in ​​njihovo absorpcijo v črevesju psa ali mačke, kar prispeva k boljši asimilaciji hrane.

Magnolija podpira prebavne funkcije in deluje antispazmodično.

Janež, encijan in angelika so namesto tega zelišča, znana po svojih prebavnih in karminativnih lastnostih, ki lahko lajša gastrointestinalne motnje, kot so napenjanje, slabost in napihovanje trebuha. Ta zelišča vsebujejo eterična olja in aktivne spojine, ki spodbujajo črevesno gibljivost

in izločanje žolča, kar prispeva k boljši prebavi maščob in zmanjšanju vnetje črevesja.

Če povzamemo, uživanje živil, ki vsebujejo naravne prebavne encime in karminativna zelišča, lahko spodbuja faze v prebavnem procesu psov in mačk, izboljšanje prebave in asimilacije hranil ter zmanjšanje gastrointestinalnega neugodja. Vendar je pomembno, da se vedno posvetujete s svojim veterinarjem, preden naredite kakršne koli pomembne spremembe v prehrani svoje male živali.

Moj pes je alergičen na piščanca. Lahko uporablja izdelke Dogoteka, ki vsebujejo hidrolizirane piščančje beljakovine (hidrolizirane živalske beljakovine iz jeter perutnine)?
+

Odgovor je DA. SEVEDA IN V POPOLNI VARNOSTI.
Hidrolizirane beljakovine piščančjih jeter dobimo z obdelavo (hidroliza) beljakovin, katere namen je reduciranje na manjše sestavine (aminokisline). Izraz “hidrolizirane beljakovine”, ki je besedilo, ki se uporablja v okviru regulativnega profila, lahko sproži interpretativne dvome, ker so v praksi hidrolizirani proteini aminokisline. Hidroliza (ki je nekakšna predigestija) je postopek, ki skozi toploto, tlak ali encimske reakcije prebije peptidno vez, ki aminokisline drži skupaj in tvori beljakovine. Tako se kompleksni proteini razgradijo na bolj ali manj dolge verige aminokislin (ki nimajo več strukture beljakovin), vse do osnovnih aminokislin. Tega aminokislina živalsko telo ne prepozna kot alergene, ker se struktura popolnoma razlikuje od začetne, zato jih lahko uporabimo kot hrano pri živalih, ki imajo težave z neprebavljenimi (nehidroliziranimi) beljakovinami te hrane.

Nenamerno zaužitje celotne embalaže izdelka.
+

Opozarjamo vas, da je dobro, da neodprto embalažo hranite izven dosega otrok in živali, kot je navedeno v opozorilih na etiketah in škatlah. Največje tveganje v primeru, da pes zaužije celotno vsebino embalaže je, da lahko celo v naglici pogoltne koščke plastike, veliko bolj škodljive kot aktivne sestavine, ki jih vsebuje izdelek. Glede na variabilnost živali glede na telesno težo, pasmo in starost pa svetujemo, da se posvetujete z veterinarjem, ki bo v vašem primeru z natančnim poznavanjem psa lahko ocenil situacijo.

Kaj pa, če imam točno določeno vprašanje o svojem ljubljenčku in potrebujem osebni nasvet?
+

Lahko nas kontaktirate na Facebooku, Instagramu ali nam pišete e-pošto na info@dogoteka.si

Mnenja naših strank

Knjižnica znanja

Mikrobiota in korelacije z imunskim sistemom in kožo
Članki Uncategorized @sl

Mikrobiota in korelacije z imunskim sistemom in kožo

Koža je največji organ v telesu. DA koža je pravi organ! Čeprav nekatere dermatološke bolezni prizadenejo le kožo, so mnoge druge manifestacija sistemske motnje.   Kaj  je mikrobiota kože? Izraz kožna mikrobiota se nanaša na skupek mikroorganizmov (bakterije, glive, kvasovke), ki živijo na površini kože. Mikrobiota ima pomembno funkcionalno vlogo v kožni pregradi, ki deluje kot zaščita pred zunanjimi dejavniki (fizična pregrada in imunološka pregrada). Pri zdravih psih je bakterij, ki tvorijo mikrobioto kože veliko in pripadajo različnim taksonomskim skupinam. […]

Dobra prebava vpliva na zdravje in delovanje celotnega organizma
Članki

Dobra prebava vpliva na zdravje in delovanje celotnega organizma

Prehrana je bistvena za zdravje živali. S hrano je treba vnesti primerno hrano: tisto, ki je fiziološka za telo živali. Ta hrana se v procesu prebave razgradi v mikrohranila in sicer se  prebavi v manjše molekule, ki jih telo lahko absorbira in uporabi. Prebava je poleg tega, da je zelo pomemben proces, tudi proces, ki se nenehno dogaja v telesu živali. Dobra prebava je pomembna: za nahranitev celic z vsemi potrebnimi hranili za izločanje odpadnih snovi in ​​presežkov iz telesa. Najpomembnejšo […]